1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran yine şaşırtmadı!
İran yine şaşırtmadı!

İran yine şaşırtmadı!

İranlı yetkililer Reisi’nin cesedini bulmak için Akıncı İHA’nın katkısını görmezden gelerek enkazı kendilerinin bulduğunu iddia etti.

23 Mayıs 2024 Perşembe 17:00A+A-

HAKSÖZ HABER

İran’daki müesses nizam Reisi’nin ölümü sebebiyle ne yapacağını bilemez halde açıklamalar yayınlıyor. Reisi’nin geçirdiği kazanın ardından Türkiye’den yardım isteyen İran’da Anadolu Ajansı tarafından Akıncı İHA’nın cesedi bulduğu ilan edilmişti.

İran Genelkurmay Başkanlığı ise Akıncı İHA'nın enkazın yerini 'doğru bir şekilde tespit edemediğini' iddia ederek ve helikopterin İran dronları tarafından bulunduğu belirten bir açıklama yayınladı.

"Türkiye gece görüşlü ve termal kameralarla donatılmış bir İHA göndermesine rağmen bu İHA, bulut altı tespit ekipmanı ve kontrol noktalarının bulunmaması nedeniyle kazanın yerini doğru bir biçimde tespit edemedi" denilen açıklamada cesedin İran tarafından neden bu kadar geç bulunduğuna değinilmedi bile.

Bu esaslı soruyu cevaplamak ve Türkiye’nin desteğine teşekkür etmek yerine saldırgan bir üslupla hedef gösteren İranlı yetkililerin iddialarına ise reform yanlısı günlük Arman-e Emrouz gazetesi, Akıncı'nın helikoper enkazını bulmasının Türkiye'nin başarılı mali kalkınmasıyla ilgili olduğunu ve İran'ın "ekonomik izolasyonu" ve "yaptırımlar nedeniyle yeni teknolojilere erişmekteki başarısızlığını" gösterdiğini yazarak cevap verdi.

Gazete, Türkiye'nin gece görüşü araçları ve İHA'lara sahip 32 kişilik bir kurtarma ekibini İran Dışişleri Bakanlığı'nın talebiyle İran'a gönderdiğini belirtti. İranlı yetkililer ise kendilerinde önce Türkiye’nin yardım talebinde bulunduğu dile getirmişlerdi.

İranlı yetkililerin Reisi'yi taşıyan helikopter enkazının 'İran İHA'larıyla bulunduğunu' vurgulayarak açıklama yapmaları İran’ın dezenformasyon ve manipülasyon konusundaki mahareti de düşünüldüğünde şüpheli bir durum ortaya çıkartıyor. Netice olarak ise Türkiye karşıtı tutumu ile İran yine şaşırtmadı!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum