1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran umudunu IŞİD’e bağlamış!
İran umudunu IŞİD’e bağlamış!

İran umudunu IŞİD’e bağlamış!

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Resul Musevi, Taliban’ı durdurmak için IŞİD’den medet umduklarını itiraf etti!

23 Ağustos 2022 Salı 13:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Afganistan’daki Taliban idaresi birinci yılını doldururken dünyadaki algı operasyonlarına rağmen işgal dönemi öncesine göre göz ardı edilmemesi gereken kazanımlar söz konusu. Afganistan artık savaş ve katliam haberleriyle gündem olmuyor...

Sadece IŞİD’in varlığı Afganistan halkını tehdit ederken IŞİD’in nereden güç aldığı ise belli oldu. İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Resul Musevi Taliban’ın Afganistan’daki gücünü teyit ederken alternatif olarak ise bakın kimi görüyor.

"Taliban köklü bir halk desteğine sahip, İran olarak bu rejimi devirmemiz mümkün değil, Taliban'ı IŞİD ile durdurmak gerekiyor."

Bu “ilginç” sözler Afganistan’da IŞİD tarafından gerçekleştirilen saldırılar konusunda İran’ın etkisi olup olmadığı sorularını da ister istemez gündeme getiriyor. Başta Suriye olmak üzere bütün savaşına zalimlere değil Müslümanlara karşı veren IŞİD'in İran tarafından destek görmesi ibretlik!

Taliban’ın Afganistan’da gerçekleştirmeye çalıştığı şey Batılı ülkeleri rahatsız ediyor bunu zaten biliyoruz ama İran’ın rahatsızlığı nasıl bir kafa yapısıyla karşı karşıya olduğumuzu özetliyor!

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

6 Yorum