1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran Meclisinde Sünnî Milletvekilinin Onurlu İsyanı
İran Meclisinde Sünnî Milletvekilinin Onurlu İsyanı

İran Meclisinde Sünnî Milletvekilinin Onurlu İsyanı

İran’ın devlet televizyonunda sahabe ve Hz. Aişe validemize yapılan hakarete İranlı Sünni Müslümanlardan tepki gelmeye devam ediyor.

29 Mayıs 2019 Çarşamba 17:34A+A-

Meşhed’in güneydoğusunda Afganistan sınırında bulunan Türbet Cam şehrinden milletvekili Celal Rahimi meclis kürsüsünde, son zamanlarda devlet televizyonunda açık hakaret boyutuna varan İran’daki Şii mezhepçiliği eleştirdi.

Sahabe ve Hz. Aişe validemize devlet televizyonundan hakaret edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Celal Rahimi’nin konuşmasına tahammül edilmezken, Hamaney’i eleştirmeye teşebbüs ettiği esnada sözü kesildi.

Celal Rahimi’nin Hamaney’i eleştirirken kesilen konuşması şöyle:

“Bu ülkede Ehl-i Sünnetin mukaddesatına ne zamana kadar hakaret edilmeye devam edilecek?

Bir İslam devletinde Peygamber’in namusuna, Peygamber’in sahabesine saygısızlık ne zamana kadar devam edecek?

İran radyo televizyon kurumu (Sada ve Sima) bu memleketin paralarından, vergilerinden, petrol gelirlerinden yararlanıyor; bu memleketin vahdetine saldırmak için mi?

Neden Ehl-i Sünnetin ve dünyadaki 1 milyar 400 binden fazla Müslümanın mukaddesatına hakaret ediliyor?

Allah ‘Peygamber, mü'minler için kendi nefislerinden daha evladır ve onun zevceleri de onların anneleridir. Rahim sahipleri (akrabalar) de, Allah'ın Kitabında birbirlerine öteki mü'minlerden ve muhacirlerden daha yakındır. Ancak dostlarınıza maruf üzere yapacaklarınız başka; bunlar Kitapta yazılmış bulunmaktadır.’ (33, Ahzab / 6) ayetiyle ‘Peygamber’in eşleri müminlerin anneleridir’ buyuruyor. Neden Sada ve Sima müminlerin annesine saygısızlık yapıyor?

Allah sahabelerden razı olduğunu söylüyor, neden siz sahabeye hakaret ediyorsunuz?

Sada ve Sima ‘Rehber’in kontrolü altındadır…”

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum