1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran: İsrail'e yönelik saldırıya devam etme niyetimiz yok
İran: İsrail'e yönelik saldırıya devam etme niyetimiz yok

İran: İsrail'e yönelik saldırıya devam etme niyetimiz yok

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, "Silahlı kuvvetlerimiz tam teyakkuzda" dedi.

14 Nisan 2024 Pazar 13:15A+A-

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, İsrail'e yönelik gerçekleştirilen insansız hava aracı ve füze saldırılarının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Bakıri, İsrail'e yönelik saldırının "başarıyla tamamlandığını" ve "tüm hedeflere ulaşıldığını" ileri sürdü.

Bakıri'nin ifadelerinden öne çıkanlar şu şekilde:

"Bu operasyonun nedeni Siyonist rejimin kırmızı çizgilerini aşmasıydı. Bu bizim için kabul edilecek bir durum değildi. Siyonist rejimin İran’ın Şam’daki konsolosluk binamıza saldırması ve Suriye hükümetinin isteği üzerine o ülkede yasal olarak bulunan ülkemizin askeri danışmanlarını hedef alınması bizim kirmizi çizgilerinin aşılması anlamına geliyor.

Bu operasyonda Siyonist rejimin Demir Kubbeleri'nin karşı koyamadığı önemli sayıda insansız hava aracı, seyir füzesi ve balistik füzeleri kullanıldı. Amerika, Şam'daki saldırıdan haberi olmadığını söyledi ama aslında Amerika'nın yeşil ışığıyla yapıldığını ortaya çıktı. Ayrıca ABD bölgede gerilimin artmasını istemediğini açıklamıştı ancak elimizdeki bilgiler ABD'nin Siyonist rejimi savunmak amacıyla Irak ve Ürdün sahasında var gücüyle müdahale etmeye çalıştı ama başaramadı.

Bu operasyonun devamına yönelik bir niyetimiz yoktur ancak Siyonist rejimin İran’a karşı ya bizim topraklarımıza karşı bir eylemde bulunursa bir sonraki operasyonumuz bundan çok daha büyük olacak. Biz bu operasyondan daha geniş çaplı bir saldırı yapabilirdik ancak bu operasyonun rejimi cezalandırmakla sınırlı kalmasını istedik. Halen ülke alanının savunmasından sorumlu olan silahlı kuvvetlerimiz tam teyakkuz durumda ve ihtiyaç halinde yeniden harekete geçecekler."

HABERE YORUM KAT

6 Yorum