1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran, İsrail’den intikamını yine Suriye halkını katlederek mi alacak?
İran, İsrail’den intikamını yine Suriye halkını katlederek mi alacak?

İran, İsrail’den intikamını yine Suriye halkını katlederek mi alacak?

The Wall Street Journal gazetesi, İran'a ait savunma tesisine İHA ile düzenlenen saldırıyı İsrail'in gerçekleştirdiğini yazdı. İran İsrail’e misillemesini 12 yıldır yaptığı gibi Suriye halkını katlederek yapar artık.

30 Ocak 2023 Pazartesi 00:27A+A-

The Wall Street Journal Gazetesinin ABD'li yetkililere dayandırdığı haberine göre, İsrail, İran'ın İsfahan şehrinde İHA'larla İran Uzay Araştırma Merkezi'ne ait bir tesisin yanındaki mühimmat fabrikasını hedef aldı.

İsfahan Valiliği patlamayı doğrularken, can kaybının olmadığını açıklamıştı.

İran Meclisi İsfahan Milletvekili Hüseyin Mirzai, dün akşam saatlerinde İsfahan kenti semalarında görülen İHA'ların İsrail'e ait olduğunu öne sürmüştü.

Suriye'de yıllardır mazlumları her sahada boğmaya çalışan, Halep'te ezanları bile susturan İran, mesele İsrail olunca üç maymunu oynuyor.

Direkt topraklarına dışarıdan gelen bir İsrail atağına karşı sessizliğini koruyan İran muhtemeldir ki öcünü en ağır ve kanlı şekilde alacaktır, şüphe duymuyoruz.

İran'ın misilleme saldırsını Suriye'nin hangi şehrine yapacağı henüz belirsiz olsa da İsrail'in işgali altındaki Golan Tepelerini hedef almayacağına eminiz.

Bu arada işgalci İsrail'in ikinci saldırıyı İran'ın Suriye'deki milis gruplarına yaptığını da hatırlatmış olalım...

HABERE YORUM KAT

5 Yorum