1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran Devrim Muhafızları Komutanı: ABD ile savaş istemiyoruz
İran Devrim Muhafızları Komutanı: ABD ile savaş istemiyoruz

İran Devrim Muhafızları Komutanı: ABD ile savaş istemiyoruz

Tahran Ürdün'deki insansız hava aracı saldırısına müdahil olduğu yönündeki iddiaları reddediyor.

01 Şubat 2024 Perşembe 10:38A+A-

Devlet medyası Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami'nin şu sözlerini aktardı: "Bugünlerde Amerikalı yetkililerden bazı tehditler duyuyoruz ve onlara diyoruz ki... hiçbir tehdidi cevapsız bırakmayız ve savaş istemiyoruz ama savaştan da korkmuyoruz."

Selami'nin açıklamaları, Başkan Joe Biden'ın bir gün önce yaptığı ve ayrıntı vermeden Ürdün'de üç ABD askerinin ölümüne neden olan insansız hava aracı saldırısına bir yanıt vermeye karar verdiklerini söylediği yorumların ardından geldi.

Biden, saldırıyı gerçekleştirenlere silah temin ettiği için İran'ı sorumlu tuttuğunu da sözlerine ekledi. Biden daha önce saldırının "İran destekli radikal militan gruplar" tarafından gerçekleştirildiğini söylemişti.

Tahran Ürdün'deki insansız hava aracı saldırısına müdahil olduğu yönündeki iddiaları reddediyor.

ABD ve Batılı ülkelerin desteklediği İsrail ile Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas arasında geçtiğimiz Ekim ayında patlak veren savaştan bu yana Orta Doğu'da gerilim tırmanıyor.

O tarihten bu yana Irak ve Suriye'deki ABD güçleri İran destekli milisler tarafından 165'ten fazla kez saldırıya uğradı.

Ancak bu saldırıların sadece sonuncusunda 3 ABD askeri öldü.

Ürdün’de gerçekleşen saldırının ardından İran destekli Şii gruplardan Ketaib Hizbullah, ABD güçlerine yönelik saldırıları durdurduğunu açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT