1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İran, deprem yardımı adı altında Esed rejimine silah göndermiş
İran, deprem yardımı adı altında Esed rejimine silah göndermiş

İran, deprem yardımı adı altında Esed rejimine silah göndermiş

​​​​​​​Türkiye ve Suriye'de binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan 6 Şubat depremlerini fırsat gören İran, Esed rejimine insani yardım adı altında yüzlerce uçakla silah göndermiş.

12 Nisan 2023 Çarşamba 23:24A+A-

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters’a konuşan kaynaklar, deprem sonrasında Esed rejimine yardım adı altında silah gönderildiğini söyledi.

12 yılı aşkın bir süredir Esed rejimini her türlü şekilde destekleyen İran’ın yardım erzakları görünümlü paketlerde silah ve askeri ekipmanların yer aldığı belirtildi.

Haberde, “İran’ın deprem yardım paketlerini ve erzakları göndermek için kullandığı uçakla stratejik müttefiki Suriye’ye silah ve askeri ekipman gönderdiğini söyledi” ifadesi yer aldı.

Depremden sonra İran’dan Esed rejiminin denetimindeki Halep, Şam ve Lazkiye’deki havalimanlarına  yüzlerce İran uçağının gittiği ve bu sürecin 7 hafta boyunca da devam ettiği kaydedildi. Silahların yanı sıra gelişmiş iletişim ekipmanları, radar sistemleri ve İran’ın Suriye’ye temin ettiği hava savunma sistemlerinin yedek parçalarının gönderildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum