1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran Cumhurbaşkanı Türkiye’nin İnsani Duyarlılığından Dahi Rahatsız
İran Cumhurbaşkanı Türkiye’nin İnsani Duyarlılığından Dahi Rahatsız

İran Cumhurbaşkanı Türkiye’nin İnsani Duyarlılığından Dahi Rahatsız

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani yaptığı konuşmada isim vermeden Türkiye’yi eleştirdi. Halep’te yaşanan katliamlara tepki gösterilmesinden rahatsızlığını ortaya koydu.

18 Aralık 2016 Pazar 21:52A+A-

HAKSÖZ HABER

İran’ın düzenlediği Vahdet Konferansının katılımcıları ve İran rejiminin yetkililerinin Şiilerin lideri Ayetullah Ali Hamaney’i ziyaretinde Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani yaptığı konuşmada isim vermeden Türkiye’yi eleştirdi. Halep’te yaşanan katliamlara tepki gösterilmesinden rahatsızlığını ortaya koyan Ruhani’yi ise dinleyiciler arasında bulunan Esed’in müftüsü Hassun hararetle destekliyor. Hasan Ruhani’nin konuşmasının ilgili bölümü;

“İran İslam Cumhuriyeti bölge ülkeleri ve mazlum halklarla birlikte terörizme karşı mücadele ediyor ve etmeye devam edecek. İlginç olan bazı İslam ülkelerinin, terörizme karşı mücadelede başarılı olmasından rahatsız olmaları. Teröristlerle mücadeleden endişeliler. Irak halkı ve ordusu, Suriye halkı ve ordusunun insan öldüren teröristleri temizlemesinden endişeliler, rahatsızlar. Halep’in kurtuluşu onları sevindirmedi, onları üzüntüye sevk etti.Acaba Peygamber bizi böyle bir yola mı davet etti? Peygamberin yolu, zulüm ve tecavüzle mücadele yolu idi. Bizim iftiharımız odur ki, bölgede güvenlik ve refahın şahidiyiz.

Bununla birlikte Halep’te mazlum ve yaralı Suriye halkı endişesi iddiasında bulunan bazı İslam ülkeleri aslında teröristlerin başına geleceklerden endişeliler. Çocuklar, kadınlar Halep’te öldürülmesin endişesinde bulunuyorlar. Aslında onlar teröristlerin sağ salim Halep’ten tahliye edilmesi peşindeler.”

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum