1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran bu kez de Pakistan'da sivilleri vurdu!
İran bu kez de Pakistan'da sivilleri vurdu!

İran bu kez de Pakistan'da sivilleri vurdu!

​​​​​​​İran, Pakistan’da bulunan Ceyşu’l Adl isimli örgütün iki üssüne füze ve İHA saldırısı düzenlediğini duyurdu ama saldırı sonucunda 2 çocuğun can verdiği kaydedildi.

17 Ocak 2024 Çarşamba 00:40A+A-

İran Ulusal Güvenlik Konseyi’ne yakın Nour News, İran’ın Pakistan’da bulunan Ceyşu’l Adl isimli grubun iki üssüne füze ve İHA saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Saldırıya ilişkin Pakistan'dan açıklama yapıldı.

Hava sahasının İran tarafından sebepsiz şekilde ihlal edilmesini şiddetle kınayan Pakistan, egemenliğinin bu ihlalinin tamamıyla kabul edilemez olduğunu ve ciddi sonuçları olabileceğini açıkladı.

Pakistan: 2 çocuk öldü

Pakistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, “Pakistan'ın, hava sahasının İran tarafından provoke edilmeden ihlal edilmesini güçlü bir şekilde kınadığı” ifade edildi.

Reuters'ın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı, İran'ın Pakistan'daki maslahatgüzarının bakanlığa çağrıldığını bildirdi.

Açıklamada, 'Pakistan toprakları içinde gerçekleştirilen saldırının iki masum çocuğun ölümüne sebep olduğu' belirtildi.

“Beluç halkının haklarını savunduğunu" belirten ve İran tarafından "terör örgütü" olarak kabul edilen Ceyşu’l Adl son dönemde İran’a yönelik saldırılar düzenliyor.

Ceyşu’l Adl, son olarak Aralık 2023’te Sistan-Belucistan eyaletine bağlı Rask kentinde bir polis karakoluna düzenlediği saldırıda 11 askeri ölmüştü.

Kaynak: Rudaw, AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum