1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran: Basra'da 9 askerimiz ABD tarafından öldürüldü
İran: Basra'da 9 askerimiz ABD tarafından öldürüldü

İran: Basra'da 9 askerimiz ABD tarafından öldürüldü

​​​​​​​İran Devrim Muhafızları Basra Körfezi'nde ABD ve İran donanmalarının çatıştığını öne sürdü.

23 Kasım 2021 Salı 21:29A+A-

İran Devrim Muhafızları tarafından yapılan açıklamada ABD ve İran deniz kuvvetleri arasında gerçekleşen çatışmada 9 İran askerinin öldürüldüğü belirtildi.

İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Ali Rıza Tangsiri, İran'ın Mehr Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada Basra Körfezi'nde ABD ve İran deniz kuvvetleri arasında gerçekleşen çatışmada 9 İran askerinin öldürüldüğünü duyurdu. Tangsiri "9 şehidimiz için 9 ayrı karşılık hazırladık" dedi ama planlarının ayrıntısını, çatışmanın ayrıntılarını ve tam mahallini vermedi.

Açıklama şaşkınlığa yol açtı

ABD'li yetkililerden İran tarafından yapılan bu açıklamalara ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Açıklamada yaşanan olayın ne zaman gerçekleştiği, gerçekten yaşanıp yaşanmadığı ise bilinmiyor.

Kasım ayının başlarında Umman Denizi'nde ABD ve İran deniz kuvvetleri arasında çatışma yaşandığı duyurulmuştu. Tangsiri'nin İranlı askerlerin hayatını kaybettiği çatışma ile bu çatışmayı mı kas tettiği, yoksa bölgede yeni bir çatışma mı yaşandığı bilinmiyor.

Bu çatışma ve can kaybı iddiaları doğruysa ABD ve İran arasında, İran-Irak Savaşı esnasında 1988'de Basra Körfezi'nde yaşanan çatışmalardan bu yana ilk kez can kayıplı bir çatışmanın gerçekleşmiş olması dikkat çekiyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT