1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran ABD'nin saldırısı sonrası ilk kez Hayber füzeleri ile misilleme başlattı
İran ABD'nin saldırısı sonrası ilk kez Hayber füzeleri ile misilleme başlattı

İran ABD'nin saldırısı sonrası ilk kez Hayber füzeleri ile misilleme başlattı

ABD'nin İran'ın nükleer tesislerine düzenlediği saldırının ardından, İran siyonist rejime karşı füze saldırısı başlattı. Saldırıda ilk kez Hayber füzesi kullanıldığı bildirildi.

22 Haziran 2025 Pazar 10:15A+A-

İran'dan siyonist rejime sabah saat 07.45 itibariıyla 30 balistik füzeyle düzenlenen misilleme saldırısında, birçok noktanın isabet aldığı duyuruldu.

Yayın yasağı getirilmesine rağmen, sosyal medyada yayılan videolarda füzelerin Tel Aviv ve Hayfa'da çok sayıda binaya isabet ederek büyük hasara sebep olduğu görüldü.

İran Devrim Muhafızları, Tel Aviv’i hedef alan saldırılarda Hayber balistik füzesinin ilk kez sahada test edildiğini açıkladı. 

İRAN: "BU SALDIRININ KALICI SONUÇLARI OLACAK"

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin Fordow, Natanz ve İsfahan'daki nükleer tesislere düzenlediği saldırının uluslararası hukuka aykırı olduğunu vurgulayarak, “Bu sabah yaşananlar, ciddi ve kalıcı sonuçlar doğuracak. BM’nin her üyesi, bu kanunsuz ve tehlikeli eylem karşısında alarma geçmelidir” dedi.

Siyonist Savunma Bakanı Yisrael Katz’ın onayıyla, ülkede gevşetilen bazı kısıtlamalar yeniden uygulamaya alındı. Saat 03.45’ten itibaren geçerli olan yeni önlemler kapsamında okullar kapatıldı, toplu etkinlikler yasaklandı ve yalnızca temel hizmet veren işletmelere faaliyet izni verildi.

İşgal rejimi haber kaynaklarındaki verilere göre, ilk belirlemede 20'den fazla yaralı olduğu bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum