1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Irak'tan katil Esed’e işbirliği teklifi
Irak'tan katil Esed’e işbirliği teklifi

Irak'tan katil Esed’e işbirliği teklifi

Irak Başbakanı Mustafa Kazimi, Suriye despotu Beşşar Esed’e işbirliği teklifi yaptı.

27 Ağustos 2020 Perşembe 01:09A+A-

HAKSÖZ-HABER

Kazimi’nin teklifi katil Esed’e iletmesi için Haşdi Şabi çetesinin reislerinden birini görevlendirmesi de dikkat çekici bir nokta olarak kayıtlara geçti.

Kazımi bir süredir İran’ın Irak üzerindeki tasallutuna itiraz eden söylemleriyle dikkatleri üzerine çekmişti. Hem katil Esed ile işbirliği girişimi, hem de bu teklifin iletilmesi için elçi olarak Haşdi Şabi çetesini tercih etmesi Kazimi’nin Irak halkının İran tasallutunun son bulması talebini gerçekleştirmekten uzak olduğunu ortaya koydu.

Konuyla ilgili bilgi geçen Irak resmi ajansı INA, Haşdi Şabi çetesinden Falih Feyyad'ın Suriye'de Beşşar Esed ile Kazimi adına görüştüğünü ve "stratejik iş birliği" teklifini ilettiğini kaydetti.

AA’nın yer verdiği haberde mesajın farklı alanlarda ikili iş birliğinin güçlendirilmesi, bölgedeki siyasi ve güvenlik gelişmelerinde dayanışmanın sürdürülmesi, terörle ortak mücadele ve sınır güvenliğinin sağlanması gibi başlıklarını içerdiği kaydedildi.

Muhaliflere yakın hesaplar ise Haşdi Şabi çetesinin yaklaşık 200 milisle Suriye’ye çıkartma yapıp Esed’e jest geçtiği bilgisini paylaştılar.

Irak Başbakanı Kazimi, dün "Irak, Ürdün ve Mısır Üçlü Zirvesi"ne katılmak üzere Ürdün’ün başkenti Amman'a gitmişti.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum