1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Irak’taki Protestolar Kerbela ve Necef'e Sıçradı
Irak’taki Protestolar Kerbela ve Necef'e Sıçradı

Irak’taki Protestolar Kerbela ve Necef'e Sıçradı

​​​​​​​Irak'ta koronavirüs kısıtlamalarının hafifletilmesinin ardından ekonomik sebepler nedeniyle hükümet karşıtı gösteriler yeniden başladı.

12 Mayıs 2020 Salı 03:23A+A-

Suoerhaber.tv haber sitesinden Mevlüt Yüksel’in verdiği habere göre; İlk olarak Bağdat’ta başlayan ve aynı anda 4 şehre yayılan gösterilerin dün gece, Şii nüfusun yaşadığı Kerbela ile Necef’e sıçradı. Söz konusu protestoların uluslararası gözlemcilerin de dikkatini çektiği ifade edildi.

Göstericilerin özellikle Necef’de “Halk, yozlaşmış siyasi sürece karşı çıkıyor...” şeklinde pankartlar taşıdıkları görüldü.

Bu arada Sünni Kürtlerin yaşadığı, eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin doğduğu ve öldüğü yer olan Süleymaniye’deki göstericilerin de, Bağdat’taki göstericiler ile dayanışma içinde oldukları belirtildi.

Güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, işsizlik, pahalılık ,yolsuzluk ve Irak’ta bulunan yabancı güçlerin gitmesi için başlayan gösteriler, 72 saat olmadan yeni hükümet aleyhine gelişmeye başladı.


HİZBULLAH GERÇEK MERMİ İLE ATEŞ EDİYOR!

Yeni atanan Başbakan Kazimi’nin kendisi ve hükümeti aleyhine gelişen gösterilere, sünni göstericilerin istemediği Hizbullah milislerinin müdahale etmesine izin vermesi nedeniyle tansiyonu daha da yükselttiği belirttiliyor.

Hizbullah'ın Başbakan Kazimi’den aldığı izinle göstericilere gerçek mermi ile müdahale etmesinin büyük tepki gördüğü ifade ediliyor. Bundan kısa bir süre önce, genç göstericilerin “Devrim Çadırı”na, Hizbullah milisleri tarafından saldırı düzenlendiği iddia edildi.

ANNE İKİ OĞLU İLE GÖSTERİLERE KATILDI!

Göstericiler tarafından çeşitli basın yayın kuruluşlarına yapılan açıklamalarda, Irak’taki gösterilere sadece gençlerin katılmadığı, kadın ve genç kızlarında katıldığı anlatıldı.

Göstericilerin liderleri tarafından yapılan açıklamada, ”Tüm Iraklılara çağrı: Irak'ı desteklemek ve İranlı işgalciden kurtarmak için acele edin.“ denildi.

Yine yapılan açıklamalarda ve dağıtılan fotoğraf ile videolarda, ”Devrimcilerin annesi perdeyi kurdu. İki devrimci oğluyla Cumhuriyet Köprüsü'nde.” denilerek, bir annenin iki oğlu ile gösterilerdeki fotoğrafları dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT