1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Iraklı Hıristiyanlar Protestocularla Dayanışma İçin Yıl başını Kutlamayacak 
Iraklı Hıristiyanlar Protestocularla Dayanışma İçin Yıl başını Kutlamayacak 

Iraklı Hıristiyanlar Protestocularla Dayanışma İçin Yıl başını Kutlamayacak 

Irak’taki Keldani Katolik kilisesi, hükümet karşıttı gösteriler yapan sivillere destek için yıl başı kutlamalarını yapmayacağını belirtti. 

04 Aralık 2019 Çarşamba 11:04A+A-

Yahya Fırat/ Haksöz-Haber 

Yerel kaynaklara göre, Keldani Katolik kilisesi başrahibi Patriarch Louis Raphael Sako, Irak’ta ekonomik nedenlerden dolayı hükümet karşıttı protesto yapan halkla dayanışmak amacıyla yıl başı kutlamalarını yapmayacaklarını belirtti. 

hir-001.jpg

Ölenlere saygı duyduklarını, yaralananlarla da dayanışma içinde olduklarını kaydeden Sako, “Kiliselerde ve sokaklarda Noel için ağaçlar süslenmeyecek, patrikhanede kutlamalar olmayacak.” dedi. 

Protestolar daha çok Şiilerin yaşadığı bölgelerde yapılıyor. Ancak, son zamanlarda Hristiyanların yaşadığı alanlarda gösteriler artmaya başladı. 

Hıristiyanlar Bağdat ve Ninova’da yoğun olarak yaşıyor. Ancak, Sünnilerin yaşadığı Kerkük ve Selahaddin kentlerinde de destek gösterileri oldu. 

Başta ülkenin başkenti Bağdat olmak üzere çeşitli kentlerde hükümeti protesto eden vatandaşlarla devletin güvenlik görevlileri arasında çatışmalar yaşanıyor. Şimdiye kadar çatışmalarda, 430 kişi hayatını kaybederken 20 binden fazla kişi de yaralandı. 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum