1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Irak Ordusu Tikrit'e Saldırıyor
Irak Ordusu Tikrit'e Saldırıyor

Irak Ordusu Tikrit'e Saldırıyor

Irak ordusu, ülkenin devrik lideri Saddam Hüseyin’in memleketi olan Tikrit’i ele geçirmek için bölgedeki IŞİD güçlerine saldırı düzenliyor.

19 Ağustos 2014 Salı 14:32A+A-

Reuters’ın Irak ordusu yetkililerine dayandırarak verdiği habere göre Irak ordusu, Tikrit’e güneyden ilerlemeyi başarırken, bölgenin batısında mayınlar yol kenarına yerleştirilen bombalar ve keskin nişancıların hedefi oluyor.

Saddam Hüseyin’in memleketi ve Selahaddin Vilayeti’nin başkenti olan Tikrit 11 Haziran’da IŞİD kontrolüne girmişti.

Irak’taki kaos ortamı IŞİD’in peşmerge kontrolündeki Sincar, Mahmur ve Musul Barajı çevresini ele geçirmesinin ardından iyice tırmanmıştı.

'Hedef Musul'u geri almak'

Kürt güçlerin barajı ele geçirmesinin ardından Irak ‘terörle mücadele birimi’ sözcüsü Sabah Nuri, ABD’nin sağladığı istihbarat desteğiyle sıradaki hedeflerinin Musul’u yeniden ele geçirmek olduğunu söyledi.

Nuri, bir süredir uyguladıkları taktiğin IŞİD’in elindeki bölgeleri geri almada işe yaradığını ve aynı taktikle Musul’u da geri almak için saldıracaklarını belirtti.

Musul kenti günlerce süren çatışmaların ardından 10 Haziran’da IŞİD’in eline geçmiş ve daha sonra örgüt Irak topraklarındaki etki alanını genişletmişti.

Irak ordusunun açıklaması, peşmerge birliklerinin ABD hava operasyonu eşliğinde Musul Barajı'nı IŞİD'den geri almasının ardından geldi.

Irak ordu sözcüsü Kasım Atta da, devlet televizyonu Irakiye’ye yaptığı açıklamada peşmerge birlikleriyle Irak ‘terörle mücadele güçlerinin’ IŞİD’i Musul Barajı’ndan çıkardığını duyurdu.

Kaynak: Al Jazeera ve Reuters

 

HABERE YORUM KAT