1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. İnsanlık Siyonist Zulme Karşı Ayakta!
İnsanlık Siyonist Zulme Karşı Ayakta!

İnsanlık Siyonist Zulme Karşı Ayakta!

Siyonist Gazze Yardım Gemilerine gerçekleştiren alçakça saldırı, Türkiye ve dünyanın bir çok yerinde protesto ediliyor.

31 Mayıs 2010 Pazartesi 16:33A+A-

HAKSÖZ-HABER

İSTANBUL

Siyonist İsrail'in Gazze Yardım Filosu'na yönelik uyguladığı kuşatmaya karşı tepkiler artarak sürüyor. İstanbul'da yerleşik Müslümanların dün akşam saatlerinden itibaren İsrail Konsolosluğu'nun bulunduğu İstanbul Levent'e doğdu akını ve burada bugün öğlen saatlerine değin süren bekleyiş ve protesto Filistin Dostları'nın organizasyonuyla Taksim Meydan'ında yapılan bir mitingle devam etti. İslami kuruluşların oluşturduğu Filistin Dostları'nın yanı sıra çeşitli siyasi parti ve meslek örgütlerinin de destek verdiği eylemde binlerce duyarlı insan Siyonist vahşeti hep bir ağızdan tekbirlerle ve sloganlarla te'lin ettiler. "Karada, Denizde, Her Yerde İntifada!" sloganının öne çıktığı ve konuyla ilgili çok sayıda pankartın açılarak dövizlerin taşındığı mitingde Abdurrahman Dilipak, Cevat Özkaya, Füsun Bandır ve Mustafa İslamoğlu da birer konuşma yaptılar.

İlk olarak söz alan konuşmacı Abdurrahman Dilipak, İsrail'in Gazze'ye giden yardım gemilerine dönük vahşi saldırısını lanetledi. İsrail'in Musa'ya ihanet ettiğini, kendi mukaddeslerine yüz çevirdiğini ve artık insanlığın kabul edemeyeceği bir zilletin içine girmiş olduğunu belirten Dilipak kalabalığa, "Allah zalimlerin hesabını sizin elinizle görmek istiyor. Allah'ın yeryüzündeki işiten kulağı, gören gözü, haykıran sesi olun. İslam âlemi içinde bulunduğu tefrikadan kurtulmalıdır." dedi. Dilipak konuşması sırasında, kendisini dinleyen binlerce kişiye son gelişmeleri de aktardı. Avrupa devletlerinin büyükelçilerini çektiğini ve daha sonra Tel Aviv büyükelçisi Oğuz Çelikkol'un Ankara'ya çekildiğini söylerken kalabalıktan tekbir sesleri yükseldi. Dilipak'ın konuşmasına müteakip bir grup sanatçıyı temsilen Filistin'le dayanışmak amacıyla miting alanına gelen müzisyen Haluk Levent de söz alarak Filistin için bestelediği şarkısını katılımcılarla paylaştı.

Fistin Dostları adına konuşan Cevat Özkaya, 31 Mayıs gününün tarihe geçecek bir gün olduğunu, bu günden itibaren artık bölgede hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyledi. Müslümanların bu süreçte meydanlarda yerlerini almaları ve tepki göstermeleri gerektiğini, 31 Mayıs gününde işledikleri bu cinayetin İsrail'in sonu olduğunu belirtti.

Son olarak söz alan Mustafa İslamoğlu,  Gazze'ye insanî yardım götüren gemilerde verdiğimiz şehitlerin kayıp değil kazanç olduğunu ve bundan sonra İstanbul'dan ve Türkiye'nin dört bir yanından terörist devletin lanetlenmesi gerektiğini belirtti. Gemide başta Bülent Yıldırım olmak üzere birçok kardeşinin bulunduğunu, bu saldırıların İsrail'in sonunun ilânı olduğunu belitti. İslamoğlu "Bu meydandaki her Müslüman bir kova su dökse İsrail'i sel alır? Ama almıyor, neden almıyor? Çünkü tefrikaya düştük, bölündük. Bu olay Müslümanların vahdetine vesile olmalıdır." dedi. Ayrıca Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği sözcüsü Füsun Bandır da İsrail'i lanetleyerek, insanlık vicdanının tutsak alınamayacağını ve zulme karşı ezilenlerin direnişinin onurların en büyüğü olduğunu ifade etti.

 

 

Konsolosluk Eylemleri Devam Ediyor!

Levent'teki Siyonist İsrail Konsolosluğu önünde 21:00'den itibaren binlerce kişi protesto eylemlerini sürdürüyor. Eylemler geç saatlere kadar devam etti. Eylemler sabah 09'dan itibaren yine konsolosluk önünde devam edecek.

 

VAN

Abluka altındaki Gazze'ye yardım götüren sivil toplum kuruluşları gemileri, dün gece İsrail askerlerinin saldırısına uğradı. Savaş gemileri ve helikopterlerle başlatılan gece operasyonunda, onlarca gönüllü İsrail askerlerinin ateşine hedef oldu. Yirmiye yakın ölü ve bir o kadar da yaralının bulunduğu gece baskınıyla, İsrail bir kez daha uluslararası hukuka uymayacağını ve daha önce sürdürdüğü caniliklerini devam ettireceğini ilan etmiş oldu. Geminin uydu bağlantısını kesen ve ülke içerisindeki medyaya sansür uygulayan İsrail'in açtığı ateş sonucu onlarca Müslüman'ı şehit etmesi ve bir o kadarını da yaralaması haberinin duyulması üzerine, Vanlı Müslümanlar da Sanat Sokağında toplanarak yapılan canilikleri telin etti. Konuyla ilgili basın açıklamasını Memur-Sen İl Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Davut OKÇU okudu.

 

VAN'da 2. Eylem

Ambargo altında tutulan Gazze halkına yardım götürmek maksadıyla, dünyanın değişik ülkelerinden toplanan gönüllüleri taşıyan gemilere, İsrail'in gece baskını düzenlemesi ve açtığı ateşlerle birçok insanı şehit edip, yaralaması bütün dünyada olduğu gibi Van'da da Filistin dostları tarafından düzenlenen bir gösteriyle protesto edildi. Hz. Ömer Camiinde kılınan ikindi namazından sonra bir araya gelen Müslümanlar, İskele caddesinden 3 km yol boyunca Birleşmiş Milletler Temsilciliğine doğru sloganlar atarak yürüdü. Miting güzergahında şehir halkının katılımı ve desteğiyle devam eden yürüyüşe katılanlar, tekbir sesleriyle mesajlarını bütün dünyaya duyurmaya çalıştılar. 'Kahrolsun İsrail, Kahrolsun ABD, Yaşasın Filistin' sloganlarıyla Birleşmiş Milletler Temsilciliğinin önüne kadar gelen göstericiler, polisin müdahalesine rağmen Birleşmiş Milletler Temsilciliğinin camlarına yumurta ve taş attılar. Halkın her kesiminden gösteriye yoğun bir katılım olduğundan, geceden beri duygu yoğunlu yaşayanlar ve taşkınlık çıkaranlar zor yatıştırılabildiler. Atılan taşlar neticesinde temsilciliğin camı kırıldığı gibi, iki polis de yaralandı.

Daha sonra, bir konuşma yapan İsmail Almalı son gelişmeleri ve Van'dan giden Müslümanların sağlık durumlarının iyi olduğuna dair açıklamalar yaptı. Sık sık tekbirlerle kesilen konuşmanın ardından, dehşet verici bu olay karşısında sessiz kalan Birleşmiş Milletler Temsilciliğinin önüne siyah bir çelenk bırakıldı. İsrail bayraklarının yakıldığı gösterinin devamında, Osman Gülaçar gündemle ilgili bir dua okudu. Duadan sonra, yarın saat 16,30'da Hz. Ömer Camisinde ikindi namazının ardından Beşyol'da yeniden gösteri düzenleneceği açıklaması yapıldıktan sonra, miting son buldu.

 

BATMAN

Terör devleti Katil İsral'in Gazze'ye yardım götüren İnsani Yardım gemisine saldırı düzenlemesi Batman'da yoğun bir kalabalık tarafından miting'e dönüşen bir basın açıklaması ile kınandı. İnanç Özgürlüğü Platformu, Peygamber Sevdalıları Platformu ve Filistin Dostları Platformunun ortak olarak düzenledikleri protesto eylemi Endüstri Meslek Lisesi önünde başladı.

İHH Batman temsilcisi ve Bey-Dey Başkanı Zeki İslamoğlu'nun açılış konuşması ile gelişmeler özetle aktarıldı.

Daha sonra Özgür Der adına söz alan Şefik Sevim, Müslüman kimliği açısından Gazze sorumluluğunun ne anlama geldiğini, bu gibi saldırılarla korkunun değil elhamdulillah daha fazla dirilişin hakim olduğunu, orada şehid olan kardeşlerimizin de ölümlerin en güzeliyle buluştuğunun altını çizerek sözlerine son verdi.

Miting alanına gelen AK Parti il Başkanı Ziver Özdemir, Böyle zulmün ancak İsrail tarafından yapılabileceğini söyledi. Konuşması sırasında aşırı duygulandığı ve sözlerinin boğazına düğümlendiği için konuşmasını kısa kesti.

Daha sonra Batman Memur-Sen İl Başkanı Cahit Çekmen söz aldı. İsrail'in böyle yaparak sonunu hazırladığını, dünyanın gözünün içine baka baka zulmüne devam ettiğini ancak bu zulmünde boğulacağını vurguladı.

Mazlum-Der adına söz alan Hasan Argunağa'nın ardından topluluğun Gülistan caddesi İnsan Hakları Anıtı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş süresince kalabalığa katılımların daha da arttığı ve çevredekilerin coşkulu katkısı gözlendi. Artan kalabalık Anıt meydanına sığmadı.

İnsan Hakları Anıtı önünde Mustazaf-Der adına Enver Kılıçaslan Hocanın kürtçe yaptığı konuşmadan sonra Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat coşkulu bir konuşma yaptı. Bir kız öğrencinin Şeyh Ahmet Yasin'in vasiyetini okumasının ardından Platformlar Adına Mehmet Şat Basın Açıklamasını okudu.

 

DİYARBAKIR

Diyarbakır Gazze Gönüllüleri tarafından gerçekleştirilen eylemde, binlerce Müslüman Siyonist saldırganlığı telin etti. Ulu Cami önünde öğle namazı müteakip bir araya gelen Müslümanlar, Siyonist barbarlığa lanet yağdırdı.

Saldırı esnasında şehit olan kardeşlerimiz için kılınan cenaze namazının ardından başlayan eylemde, "Tekbir, Rotamız Gazze Yükümüz Direniş! Yaşasın Küresel İntifada! Hamas'a Selam Direnişe Devam!  İnsanlık Onuru Ambargoyu Delecek, Kahrolsun İsrail! Bimre İsrail Biji Berxwedan! Şehit Namirin!" şeklinde atılan Kürtçe ve Türkçe sloganlarla cami avlusundan yürüyüşe geçildi.

Ulu Cami önünde toplanan kalabalık, "İsrail Sivilleri Katlediyor İnsanlık Susuyor! Korsan İsrail Katliamların Hesabını Vermelidir! Siyonist Vahşete Lanet Olsun!" pankartları ve "İnsanlık Onuru Ebu Cehil Ambargosunu Delecek, Gazze İsrail'e Mezar Olacak! Katil İsrail Filistin'den Defol! Siyonizm Yenilecek İslami Direniş Kazanacak! Li Hember İsraila Zalim Bijî Berxwedana Bi Rumet! Şehîdên Mirovahîyê Namirin! Şehîdên Alikarîyê Namirin!" şeklinde Türkçe ve Kürtçe dövizler taşıyarak protestoya devam etti.

Eylemde Filistin Alimler Birliği Başkanı Muhammed Ebu Heyr ile canlı telefon bağlantısı sağlandı. Ulu Cami önünü dolduran Müslümanlara seslenen Heyr, "Ey Diyarbakırlılar!  Bu gün sizin gününüzdür. Kutlu yolculukta kardeşlerimiz şahit oldular.  Bu sizin şerefinizdir. Müjdeler olsun sizlere. Şehitlerimiz tarihin seyrini değiştirecek. Sizler tek yürek olmak ile sizler kanlarınızla zaferi müjdelemişsiniz. Siyonist barbarlara seslenmek istiyorum! Sonları yakındır. Kanlarımızda boğulacakları günler yakındır. Saldırganlıkları bizleri yıldıramayacaktır. Şehitlerimizle Siyonistlere rahat yüzü göstermeyeceğiz."şeklinde konuştu.

Ardından "Diyarbakır Gazze Gönüllüleri" adına basın açıklaması okumak üzere sözü Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Av. Serdar Bülent Yılmaz aldı.  İsrail'in 50 ülke vatandaşına müdahalede bulunarak dünyaya meydan okuduğuna dikkat çeken Yılmaz, "50 ülkenin vatandaşına yönelik küstahca bir düşmanlık ve saldırganlık söz konusudur. İsrail her şeyden önce 50 ülkeye savaş ilan etmektedir. Öncellikle bu ülkeler vatandaşlarını korumak için somut adımlar atmalıdırlar. Müdahaleler kınamanın ötesine geçmeli. Türkiye başta olmak üzere bölge ülkeleri İsrail terörünü durdurmak için harekete geçmelidir. Türkiye İsrail'de bulunan büyükelçisini derhal Ankara'ya çağırmalıdır. İsrail büyükelçisini de derhal geri göndermelidir. İsrail'le bütün diplomatik ilişkiler bitirilmeli, İsrail her alanda boykot edilmelidir. Konvoydaki bütün onurlu insanlarımızın, Siyonist teröristlerin elinden kurtarılması gerekmektedir. Türkiye ve diğer tüm ülkeler vatandaşlarını Siyonist haydutların elinden kurtarmak için operasyon dahil her türlü müdahaleyi acil olarak yürürlüğe koymalıdır. Bilinmelidir ki haydut devletle ilişkisi olanlar bu haydutluğun ortağıdır."dedi.

Yapılan duanın ardından Dağkapı'ya doğru sloganlar atarak yürüyüşe geçen Müslümanlar, Nebi Cami civarında eylemlerini sonlandırıp sessizce dağıldılar.

 

KOCAELİ

Kocaeli İnsan hakları parkında saat 12.00 de yapılan basın açıklamasından sonra öğlen namaz için Fevziye camiine yüründü. Namaz çıkışında halkında katılımıyla kısa sürede 5 bin kişiye ulaşan topluluk, İsrail protesto eden sloganlarla , hükümeti acil önlem almaya ve gerekeni yapmaya davet etti. Sık sık "Hükümet uyuma, vatandaşa sahip çık" sloganları atıldı.

Yapılan konuşmalarda hükümetin derhal duruma sahip çıkması, gerekirse donamanın gemilerini İsrail!e göndermesi istendi. İnsan hakları parkında gemide bulunanların yakınları ve STK temsilcileri konuştu. Zeynep-Der başkanı Sabiha Alpat gemide  bulunan 600 kişiyi öldürürlerse biz Müslüman kadınlar olarak 600 bin kişi doğurmaya hazırız. 600 bin kişiyi öldürsünler Filistin için 6 milyon insan doğurmaya hazırız dedi. AGD başkanı Ahmet Özen yaptığı konuşmada "hükümetin derhal  harekete geçmesini ve vatandaşlarının can güvenliğini korumasını" istedi.

Kriz Komitesi başkanı Hanzele yayla da yaptığı konuşmada gemide 350 değişik kuruluştan insan olduğunu ve bu saldırının ümmetin vahdetine vesile olacağını söyledi.

İzmit İnsan hakları Parkında Filistin nöbeti için çadır kurulacak ve gemiler gelene kadar bu çadır gece gündüz açık duracak.

 

ÇORUM

Siyonist İsrail Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırması Çorum Merkez PTT önünde bir basın açıklması ile protesto edildi.

Yoğun bir katılımın gerçekleştiği basın açıklamasını Çorum Filistin Dostları adına Özgür-Der Çorum Şb.Bşk. Bülent Gökgöz okudu.

Dünyanın dört bir yanından farklı dinlerden ancak onurlu insanların başlattığı "Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım" organizasyonu hatırlatarak konuşmasına başlayan Gökgöz, katil İsrail'in tehditlerine aldırış etmeden hedefine ulaşmak için yolculuklarına devam eden ve yaklaşık 800 yolcunun bulunduğu toplam 6 gemiye sabah 04.00 civarında İsrail donanmasına bağlı birlikler tarafından operasyon düzenlendiğini söyledi.

Tüm insanlık Gazze ile imtihan olmakta olduğunu, Siyonist barbarlık Gazze'de sadece savunmasız Filistin halkını değil; hukuku, adalet duygusunu, vicdanı, insanlığı kuşatmış bir durumda olduğunu belirten Gökgöz, Bu anlamda Gazze ablukasını kırmaya yönelik olarak oluşturulan gemi filosu insanlık onurunun teslim alınamadığının somut bir tezahürüdür dedi.

"Korsan İsrail, İsrail'le Yapılan Anlaşmalar İptal Edilsin, Korsan İsrail Kanlı Ellerini Onur Yüklü Gemilerimiz Üzerinden Çek, Yaşasın Küresel İntifada gibi dövizler taşıyan Müslümanlar, "Katil İsrail Filistin'den Defol!, Korsan İsrail Gemilerden Çekil!, Katil İsrail Hesap Verecek!, İnsanlık Onuru, Siyonizmi Yenecek!, Yaşasın Küresel İntifada!, Korsan İsrail Türkiye'den Defol!" sloganlar attı.

 

 

TATVAN

 

Tatvan'da Hak ve Özgürlükler Platformu'nun düzenlediği (Tatvan Özgür-Der, Bitlis Hür Akademya Derneği, Tatvan Eğitim Bir-Sen Temsilciliği, Norşên Akabe-Der) İsrail'i lanetleme yürüyüşü ve basın açıklaması yapıldı. Yürüyüşe binlerce kişi katıldı. Yürüyüş Merkez İbadullah Camisinde kılınan öğle namazından sonra başladı. Yürüyüşte Kahrolsun İsrail, Jı Bo İsrail Bıji Cehennem, Lailahe İllallah, Hamas'a Selam Direnişe Devam, Hepimiz Hamasız, Em Hemi Filistinine Ve Allah-u Ekber sloganları atıldı. Yürüyüş tekbirlerle Tatvan Alış Veriş merkezinin önüne kadar devam etti. Daha sonra basına açıklamasına geçildi. İlk olarak Hak ve Özgürlükleri Platformu adına Fırat KIRANŞAL söz aldı. Daha sonra Tatvan Özgür-Der Şubesi Başkanı Ersin SÖNMEZLER bir açıklama yaptı. Konuşmalar sık sık Lailahe İllallah, Hamas'a Selam Direnişe Devam, Kahrolsun İsrail ve tekbirlerle kesildi. Tatvan Saadet camii imamı Mesut DAĞDAĞAN ın yaptığı duadan sonra, gemide şehit düşenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Kılınan gıyabi cenaze namazından sonra kalabalık tekbirler getirerek dağıldı.

 

ANTALYA

İsrail'in dünyanın farklı bölgelerinden yola çıkıp rotası Gazze limanı olan yardım gemilerine karşı düzenlediği saldırıyı haber alan Antalyalılar, sabah 7:30'dan itibaren, Antalya Muratpaşa Camii önünde toplanmaya başladılar. Gemilerden gelebilecek haberleri takip edebilmeleri için cami bahçesine TV sistemi kurdular.

Gemide eşi bulunan Yasemin Aslan ise basın kuruluşlarına "Geride kalan çocuklarımı da seve seve gönderirim." dedi.

Burada toplanan öfkeli kalabalık saat 10:45 civarında Antalya kapalı yolda tekbirler getirerek yürüdüler ve kapalı yolda bulunan havuz başına kadar gittiler. Yürüyüş esnasında çevrede bulunan Antalyalılar ve esnaflarda yürüyüş yapanlara alkışlarla destek verdiler. İsrail aleyhine sloganlar attılar. Havuz başına gelen topluluk adına basın açıklamaları okundu. Basın açıklaması sırasında yoldan geçen vatandaşlarda pankartları taşımaya yardım ettiler. Basın açıklaması sırasında da sık sık İsrail'e lanet edildi ve sloganlar atıldı. Yoğun bir kalabalıkla gerçekleştirilen basın açıklamasından sonra dua edildi. Duanın ardından topluluk Antalya iskelesine doğru yürüyüş yapmak isteyince, polisin engellemesiyle karşılaştı. Emniyet güçleri topluluğun iskeleye inmesine izin vermeyeceklerini belirtti. Yoğun baskı karşısında sadece 50 kişilik bir grubun iskeleye inmesine ve İsrail'e lanet için hazırlanan çelengin denize atılmasına izin verdiler. İskeleye tekbirler ve sloganlar atarak giden 50 kişilik topluluk çelengi lanetler yağdırarak denize attı. Basın açıklamasına katılan diğer insanlar ise tekrar Muratpaşa Camiine geldiler ve cami bahçesinde beklemektedirler.

Basın açıklamaları Sadık Çınar ve Gültekin Sincar tarafından okundu. Dua ise Abidin Doğmuş tarafından yapıldı.

 

İZMİR

Gazze'ye insani yardım götüren ''Mavi Marmara''gemilerine saldıran İsrail'e tepkiler devam ediyor. İzmir'de de Filistin dayanışma platformu üyeleri ve duyarlı İzmirliler Konak Meydanı'nda bir araya gelerek İsrail'i lanetledi.

Yüzlerce insanın katıldığı protesto gösterileri Kuran-ı Kerim okunması ile başladı. Ardından söz alan İHH İnsani Yardım Vakfı Üyesi Burhanettin Kansızoğlu ; ''Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani yardım '' sloganı ile yola çıkan gemilerin tamamen insani yardım taşıyan, onurlu ve erdemli sivil insanlardan oluştuğunu belirterek, yaşanan son gelişmelerle ilgili bilgi verdi.

İzmir İnsani Yardım Derneği İzmir Şube Başkanı Rasim Çağlar ise, '' Bu konu, İsrail'in bitişinin başlangıcı olacak. Dünyanın bütün tepkilerini üzerine çekiyor. İnsan olan herkesin bu olayda yüreğinin sızlaması, eğer tepki göstermiyorsa insanlığından utanması lazım Gemilerde insani yardım gönüllüleri, yazarlar, sivil toplum kuruluşları yetkilileri ve gazeteciler vardı. Kardeşlerimiz gemiden kurtuluncaya kadar burada, mücadeleye devam edeceğiz, "." şeklinde değerlendirdi.

Gemiye İzmir'den katılan Cengiz Songür'ün kızının, babasına ithafen yazdığı duygu dolu mektubun Hamza Akdeniz tarafından okunması topluluğu gözyaşlarına boğdu.

'Kahrolsun İsrail', 'Siyonistler hesap verecek', 'Katil İsrail, Ortadoğu'dan defol', 'Hamas'a selam, direnişe devam' sloganlarını atan topluluk, yapılan duanın ardından, akşam namazından sonra aynı yerde buluşma sözü ile dağıldı.

 

 

TOKAT

Gazze'ye deniz yoluyla yardım götüren İHH öncülüğündeki yardım filosuna Siyonist İsrail'in yaptığı saldırı Tokat Filistin Dostları tarafından protesto edildi.

TOKAD ve Memur-Sen öncülüğünde gerçekleştirilen protesto eyleminde konuşan TOKAD yönetim kurulu üyesi Ahmet ÖRS "Dünyanın dört bir yanından vicdanlarının sesini dinleyerek Gazze'ye yardım için yola çıkan insanların oluşturduğu yardım filosunu alçakça vurarak gözünün ne kadar döndüğünü dünyaya bir kez daha gösteren katil İsrail'i lanetlemek için Türkiye'nin ve dünyanın her tarafından dostlarımızla birlikte meydanlardayız. İsrail işgali bitene kadar, filo özgür olana kadar da meydanlarda kalacağız." dedi.

Daha sonra topluluk adına açıklamayı Memur-Sen Tokat il başkanı Cemil ÇAĞLAR yaptı. ÇAĞLAR açıklamasında   "İşgale karşı şanlı bir direniş sergileyen Hamas'ı batıdan aldığı her türlü desteğe rağmen durduramayan İsrail, şimdi de silahsız bir şekilde sadece insani yardımla yola çıkan gemileri savaş gemileriyle durdurmaya çalışma zavallılığını yaşıyor! Şu bilinmelidir ki bu durum işgalci Siyonistlere karşı kazanılmış büyük bir zaferdir! İnsanlığın vicdanını temsil eden ve yaklaşık elli ülkeden yola çıkan kafile üyeleri bu zaferin temsilcileri olmuşlardır!" dedi ve "Bizler de bütün dünyaya şunu haykırıyoruz ki Kudüs özgür olana kadar mücadeleye devam edeceğiz! Asla Siyonistlere boyun eğmeyeceğiz! Gazzeli kardeşlerimize insani yardım götüren İHH filosunun sonuna kadar yanındayız, onlarla gurur duyuyoruz, seferleri inancımız ve insanlık adına onur vericidir! Son olarak şunu söylemek istiyoruz ki zulüm asla payidar olmaz! Allah hepimizi sınamaktadır. Ülkemiz ve dünyada yaşanan zulümlere karşı duramazsak Rabbimize ve işgaller altında yaşayan çocuklara hesap veremeyiz! Allah şahidimiz olsun ki sonuna kadar Kudüs'ün özgürlüğü için mücadele edeceğiz! Siyonist kuşatmaya karşı Gazzeli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız!" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Eylem boyunca "Gazze filosu onurumuzdur!", "Burası Filistin, hepimiz Filistinliyiz!", "Hamas'a selam, direnişe devam!", "Yaşasın küresel intifada!" sloganları atılıp tekbirler getirilirken "Siyonist Kuşatmadaki Gazzeli Kardeşlerimizi Yalnız Bırakmayacağız!", "Siyonistler Gazze'de İnsanlığı Katlediyor!" pankartlarıyla çok sayıda döviz taşındı. Tokat'ta eylemlilikler devam edecek!

 

BARTIN

Bartın'da Filistin Gönülleri tarafından gerçekleştirilen protestodan kareler... Filistin Gönüllüleri adına basın açıklaması Şuayb Mekeç tarafından yapıldı. 

 

ADANA

"Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım" diyerek Gazze'ye doğru yola çıkan gemilere saldıran İsrail, Adana'da ABD Konsolosluğu önünde protesto edildi.

Adana Filistin Dayanışma Platformu öncülüğündeki sivil toplum kuruluşları İsrail'i lanetledi.

Asri Mezarlık önünde toplanan binlerce kişi ellerindeki Filistin bayraklarıyla tekbirler getirerek İsrail aleyhine sloganlar attı ve D-400 Karayolu'ndan konsolosluğa yürüdü. Yürüyüşte polisin yoğun güvenlik önlemleri göze çarparken bir ambulansta göstericilere eşlik etti.

Eylemciler İskenderun'da öldürülen  6 asker içinde  zamanlamaya dikkat çekti Yol boyu polisin sıkı güvenlik tedbirleri aldığı eylemde grup, Çevik Kuvvet ekipleri tarafından ablukaya alınan konsolosluk binasına doğru yürümek istedi

Konsolosluk önünde 200 metrelik alanda yaklaşık 300 çevik kuvvet polisi ve 3 panzer önlem alırken, 35 derece sıcaklığa rağmen 5 kilometre yürüyerek konsolosluk binası önüne gelen protestocuların öfkesi doruklardaydı.

Konsolosluk binasına 20 metre uzakta protestolarını gerçekleştiren Adana Filistin Dayanışma Platformu, Kur'an-ı Kerim okudu, dualar etti.

Adana İnsani Yardım Derneği (ADYAR) Başkanı Veysel Tepeli de Gazze konvoyuna yapılan saldırıyla İsrail'in terör devleti olduğunu bir kez daha gösterdiğini ifade etti.

Eylem sırasında incirlikten kalkan iki uçak eylem sahası üzerinden geçerken kalabalık halk tarafından yuhalandı .

Konuşmalardan sonra grubu protestoyu organize eden temsilciler, polisin kontrolü altında ABD Adana Konsolosluğu'na siyah çelenk bıraktı. Çocuk, yaşlı, kadın ve gençlerin sıcağa rağmen yoğun ilgi gösterdiği programda kimi vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

 

KAYSERİ

Kayseri'deki protestodan görüntüler:

 

SAPANCA

Sapanca Filistin Dostları Sapanca Güner Ekici Parkında İsrail'i protesto eylemi düzenledi. Sapanca Bilgi Eğitim Dayanışma Derneği Özgür-Der Sakarya Şubesi, Eğitimbirsen Sapanca Şubesi ve AGD'nin destek verdiği eylemin sunuculuğunu Özgür-Der Sakarya Şube Başkanı M. Baki KIZILTEPE yaptı. Kısa bir giriş konuşmasından sonra basın açıklamasını okumak üzere sözü SABED Başkanı Ömer SEVİM'e bıraktı.

Daha sonra Eğitimbirsen Başkanı Abdullah YALÇIN söz alarak Gazze yardım gemilerini yapılan bu alçakça saldırıyı kınadıklarını bildirdi. Daha sonra Şeyh Ahmet Yasin'in duasını okumak üzere tekrar Ömer SEVİM'e söz veren Mehmet Baki KIZILTEPE en son Abdullah YALÇIN'ın yaptırdığı duanın ardından eylemi bitirdi.

Yoğum bir katılımın ve "Sapanca'dan Gazze'ye Bin Selam" afişinin açıldığı eylemde" Karada Denizde İntifada her yerde", "Hamas'a Selam Direnişe devam", "Şehidlerin yolunu sürdüreceğiz", "Katil İsrail Ortadoğu'dan Defol" sloganları atıldı.

 

 

ALMANYA

Almanya'daki protestodan görüntüler:

 

KÜTAHYA

İsrail'in insani yardım taşıyan aralarında pek çok vatandaşımızın bulunduğu mavi Marmara gemisine yapmış olduğu terörist saldırıyı protesto etmek için Kütahya'da pek çok STK'nın girişimiyle bir eylem düzenlendi. Anadolu Gençlik Derneği, Anadolu Aile derneği, Mazlumder Kütahya , İHH temsilciliği, Kütahya imam-hatip mezunları derneği, diyanetsen, Memursen, Akçevre derneği, ilim yayma cemiyeti, AKP, SP, CHP, DSP, basın açıklamasına imza attılar. Basın açıklamasını Anadolu Gençlik derneğinden Ömer Faruk Evren yaptı.

 

KARADENİZ EREĞLİSİ

İş Bankası önünde toplanan aralarında kalabalık sloganlar atarak İsrail'in saldırılarına sert tepki gösterdi.

Filistin Dostları Mazlumlarla Dayanışma Platformu üyelerinden Serkan Yıldızhan yaptığı konuşmada, "İsrail yıllardır yaktı, yıktı, katletti, işgal etti. Hiçbir insani değer tanımadı, uluslar arası hukuku ayaklar altına aldı. Bu süreçte dünyanın dört bir yanından siyonistler Filistin topraklarına doluşurken, bu toprağın halkı dünyanın dört bir yanına saçıldı. Tüm bu zulümler sürerken başta BM olmak üzere pek çok uluslar arası kuruluş İsrail'e çağrılar yaptı. En son Lahey Adalet Divanı kararında görüldüğü üzere Filistin topraklarını parçalayan duvar inşaatının yasadışı olduğu ilan edildi. Ama tüm bu kararlar kağıt üzerinde kalan boş, etkisiz söylemler olmaktan öteye geçmedi. Gazze ablukasını kırmaya yönelik oluşturulan gemi filosu insanlık onurunun teslim alınamadığının somut bir tezahürüdür. Emperyalist küreselleşmeye ve siyonist azgınlığa karşı müslümanların öncülüğünde küresel bir muhalefet bilincinin, küresel itirazın eyleme döküldüğü bu girişim somut anlamda hangi sonuca varırsa varsın, insanlık vicdanında onurlu ve anlamlı bir yere çoktan oturmuştur."

 

HAKKARİ

İHH Gazze Yardım Filosuna İsrail'in yaptığı alçak saldırı tüm Türkiye'de olduğu gibi Hakkari'de de basın açıklaması ile kınandı. Bugün saat 12.30'da Öğretmen Evinin önünde toplanan sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kalabalık kitle, sık sık, 'Kahrolsun İsrail''Biji Bu Zaliman Cehennem', 'İHH'ya Selam Yardıma Devam' sloganları attı. İHH Hakkari İl Temsilcisi İdris KAVAL tarafından okunan basın açıklaması sonrası kalabalık kitle dağıldı...

(Eylem haberlerini buradan aktarmaya devam edeceğiz...)

 

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT