1. HABERLER

  2. HABER

  3. İnsanlık Öldü Kediler Ölmesin!
İnsanlık Öldü Kediler Ölmesin!

İnsanlık Öldü Kediler Ölmesin!

Sosyal medyada "Suriye'de insanlar ölüyor; insanlık ölüyor, bari kediler ölmesin!" kampanyası başlatıldı.

06 Kasım 2013 Çarşamba 17:49A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye’de Şam kırsalında kuşatma altında bulunan semtlerde yaşanan açlık sıkıntısı nedeniyle insanlar için kedi, köpek eti yeme fetvası çıkarılmıştı. Fetvanın yayınlanmasından sonra insanların kedileri kesip oldukça kötü şartlarda yemek olarak hazırladıkları da bazı görüntülere yansımıştı.

Esed rejimi güçleri tarafından kuşatılan Şam-Beyt Sahım köyünde yaşayan bir kadının feryadı Suriye'deki açlığın ve yoksulluğun boyutunu gözler önüne sermişti. 

Bütün bunlara yeniden bastıran kış şartları da eklendi. Ve özellikle çadırlarda yaşayan Suriyeli mülteciler için ciddi bir insani kriz belirmeye başladı. Suriye’de kuşatma altında bulunanlar ve çadırlarda yaşayan mülteciler için insani yardım ulaşmaz ise yeni felaketler kapıda.

Özellikle sınır bölgelerinde başka ülkeye geçememiş yüz binlerce mülteci bulunuyor.

Direniş grupları ise Şam kırsalında ve Humus’ta kuşatma altında kalanlar için çeşitli operasyonlar düzenliyor. Ancak hava gücüne ve sınırsız ağır cephaneye sahip Baas ordusu karşısında oldukça yavaş ilerleyebiliyorlar.

Bu arada sosyal medyada açlık nedeniyle krize dikkat çekmek için bir kampanya başlatıldı. Twitter’de başlatılan kampanyada #KedilerÖlmesin adı altında bir hashtag açıldı.

İşte bazı tweetler:

kediler-olmesin-twitter-3.jpg

kediler-olmesin-twitter-2.jpg

HABERE YORUM KAT