1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. "İnsan onurunu korumalı ve yabancı düşmanlığı ile mücadele etmeliyiz!"
"İnsan onurunu korumalı ve yabancı düşmanlığı ile mücadele etmeliyiz!"

"İnsan onurunu korumalı ve yabancı düşmanlığı ile mücadele etmeliyiz!"

İtalya'da düzenlenen Uluslararası Kalkınma ve Göç Konferansı'na katılan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan "Tüm ülkeleri insan onurunun korunması için yabancı düşmanlığı önlemeye ve hoşgörü kültürünü geliştirmeye çağırıyoruz." dedi.

24 Temmuz 2023 Pazartesi 16:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Uluslararası Kalkınma ve Göç Konferansı'nda Türkiye'yi temsil eden Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Akdeniz ve Afrika'da "düzensiz göçün önlenmesi" konusunda konuştu. Fidan, yabancı düşmanlığının önlenmesi ve hoşgörü kültürünün geliştirilmesi çağrısında bulundu. 

Basına kapalı yapılan konferansta göçün durdurulmasının önemli olduğunu söyleyen Bakan Fidan'ın, bunun için yaşanan çatışmaların ve ekonomik sorunların giderilmesine dikkat çektiği belirtildi.

Akdeniz ülkelerinin yaşadığı ortak bir sınama olarak tanımladığı düzensiz göçle mücadelede bölgesel işbirliğinin önemli olduğunu ifade eden Fidan'ın, ancak tüm ülkeleri insan onurunun korunması için yabancı düşmanlığı ve nefret suçlarını önlemeye ve hoşgörü kültürünü geliştirmeye çağırdığı belirtildi. 

Türkiye'de ırkçı eğilimlerin artış gösterdiği bir zaman diliminde Fidan'ın sözleri önemli hususlara dikkat çekiyor. Bunun yanında mülteci düşmanlığı hakkında hukuki çerçevesi belli düzenleme ve yaptırımlara olan ihtiyaç ise her geçen gün artıyor...

HABERE YORUM KAT

2 Yorum