1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÖZBEKİSTAN

  4. İnsan Hakları İzleme Örgütü Yeniden Özbekistan’da
İnsan Hakları İzleme Örgütü Yeniden Özbekistan’da

İnsan Hakları İzleme Örgütü Yeniden Özbekistan’da

İslam Kerimov döneminde ülkedeki faaliyetleri durdurulan İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün (HRW) yeniden Özbekistan’da aktif olması için çalışmalar başladı.

03 Nisan 2018 Salı 15:03A+A-

Özbekistan İçişleri Bakanlığı Uluslararası İşbirliği Bürosu’nda İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) Orta Asya Direktörü Steve Swerdlow ve bu örgütün Kazakistan’daki danışmanı Viktoriya Kim’in katılımıyla bir toplantı yapıldı.

Dünya Bülteni’nde yer alan habere göre, görüşmede Özbekistan’da yeni yönetim tarafından başlatılan siyasi, sosyal ve ekonomik reformların gidişatı üzerinde duruldu.

Özbekistan halkının refahını ve barışı sağlamayı, vatandaşların hak ve özgürlüklerinin tam ve etkili bir şekilde korunmasını amaçlayan bu reformların güvenlik birimlerinin çalışmalarında da kendini göstermeye başladı belirtildi.

HRW Orta Asya Direktörü Steve Swerdlow, sıcak ve samimi karşılama için Özbekistanlı yetkililere minnettarlığını dile getirdi.

Swerdlow, Özbekistan’daki insan hakları ve özgürlüklerin korunması alanındaki temel gelişmelerin altını çizdi ve bunun uluslararası toplum tarafından kabul edildiğini kaydetti.

HRW, eski lider İslam Kerimov döneminde Özbekistan’daki faaliyetlerini durdurmaya zorlanarak, çalışanları sınır dışı edilmişti.

HABERE YORUM KAT