1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. İnsan Hakları Cemiyeti’nden Beşiktaş Katliamı Açıklaması
İnsan Hakları Cemiyeti’nden Beşiktaş Katliamı Açıklaması

İnsan Hakları Cemiyeti’nden Beşiktaş Katliamı Açıklaması

İnsan Hakları Cemiyeti Beşiktaş katliamıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Katliamın tel’in edildiği açıklamada “Bombalı eylemleri bir yöntem olarak gösterecek hiçbir meşru ve haklı dayanak olamaz” denildi.

12 Aralık 2016 Pazartesi 17:13A+A-

Açıklamanın tam metni şöyle:

Bombalı Eylemleri Bir Yöntem Olarak Gösterecek Hiçbir Meşru ve Haklı Dayanak Olamaz!

12.12.2016

 “Kim bir mü’mini kasten öldürürse, cezası, içinde ebedî kalacağı cehennemdir. Allah, ona gazap etmiş, lânet etmiş ve onun için büyük bir azap hazırlamıştır.” (4/NİSÂ-93)

10 Aralık gecesinde İstanbul Beşiktaş’ta futbol müsabakası sonrası düzenlenen iki ayrı bombalı saldırı sonucu 40 civarında vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 150’den fazlası da yaralanmıştır.

İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin kabul edildiği gün olan 10 Aralık gününde yapılan bu menfur saldırı İnsan Haklarının en önemli maddesi olan İnsan yaşamını ve tüm toplumu hedef almıştır. Kimden gelirse gelsin ve hedefi ne olursa olsun bu saldırıyı,  düzenleyenleri ve destekçilerini şiddetle lanetliyoruz. Bu eylemleri bir yöntem olarak görecek hiçbir meşru ve haklı dayanak olamaz. Yaşamın olduğu her alanda bomba patlatmak terörden öte insanlık suçudur.

10 Aralık gününde yapılan bu saldırıyla ilgili olarak İnsan Hakları Evrensel Bildirisinin menşei olan batıdaki devletlerin ve İnsan Hakları kuruluşlarının suskunluğunu İnsan Hakları Cemiyeti olarak hayretle izlemekteyiz. İnsan Hakkı kavramını politik ve siyasi bir söyleme indirgeyen Batıyı ve uzantı STK’larını tüm kamuoyu çok iyi görmektedir. Bu Terör eylemlerini görmezden gelmek teröre apaçık destektir, eylemleri meşru yöntem kabul etmektir!

Toplumu derinden sarsan bu tür menfur saldırılar karşısında tüm  kamuoyunu ve basınımızı da duyarlılığa davet ediyoruz. Kamuoyunu sarsacak görsel ve işitsel paylaşımlarda bulunmamalarını, tahrik edecek bir dil kullanmamalarını aksi halde saldırganların ve bunlari kullanan destekçilerinin  amacına hizmet edeceklerini bilmelerini isteriz.

Bu vahşi eylemi, taraflarına bakılmaksızın arkasındaki güçleri ve maşalarını tel’in ediyor, can kaybının daha fazla artmamasını temenni ederek kamuoyunun beklentisi olan etkili soruşturmanın ciddiyetle yürütülmesini adli ve idari makamlardan talep ediyoruz.  Cemiyet olarak saldırı sonucu hayatını kaybetmiş olanlara rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. 

İNSAN HAKLARI CEMİYETİ GENEL MERKEZİ

HABERE YORUM KAT

1 Yorum