1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İngiltere'den Netanyahu Tepkisi
İngiltere'den Netanyahu Tepkisi

İngiltere'den Netanyahu Tepkisi

İngiltere Başbakan Yardımcısı Clegg, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun "bağımsız bir Filistin devletinin oluşturulmasına karşı çıkacağı" yönündeki sözlerinin çok endişe verici olduğunu belirtti.

20 Mart 2015 Cuma 12:06A+A-

İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "bağımsız bir Filistin devletinin oluşturulmasına karşı çıkacağı" yönündeki sözlerinin çok endişe verici olduğunu belirterek, bu söylemin İngiliz hükümetinin Filistin'i tanımasını sağlayabileceğini söyledi. 

İngiliz LBC radyosuna konuşan Clegg, "Netanyahu'nun, şimdiye kadar hiçbir İsrailli siyasetçinin yapmadığı, iki devletli çözüm olasılığını ihtimal dışı bırakması çok endişe vericidir" dedi.

Netanyahu'nun söylemini değiştirmesini umduğunu ifade eden Liberal Demokrat Parti lideri Clegg, "İsrail Başbakanı iki devletli çözüm olasılığını ihtimal dışı bırakmaya ve yasadışı yerleşim yerlerini genişletmeye devam ederse, dünyanın, buna İngiliz Parlamentosu da dahil, Filistin devletini tanımaktan başka seçeneği olmaz, bu kaçınılmaz olur" diye konuştu. 

İngiliz basını Başbakan Yardımcısı Clegg'in tepkisine karşın İngiltere Başbakanı David Cameron'ın Netanyahu'yu seçimin ardından kutladığına dikkat çekti. Nick Clegg, Netanyahu'nun sözlerine ilişkin, Cameron'dan çok ABD Başkanı Barack Obama'nın görüşlerine katıldığını dile getirdi.

İngiliz Parlamentosu'nda geçen yıl Ekim ayında Filistin'in devlet olarak tanınmasına ilişkin önerge, 12'ye karşı 274 oyla kabul edilmişti. Parlamentoda bulunan 56 Liberal Demokrat Partili milletvekilinin 28'i önergenin kabul edilmesi yönünde oy kullanmıştı. 

 

HABERE YORUM KAT