1. HABERLER

  2. HABER

  3. İngiltere'de Devlet Destekli Zulüm
İngilterede Devlet Destekli Zulüm

İngiltere'de Devlet Destekli Zulüm

İngiltere'de Eylül ayında yayınlanacak raporda, mülteci kamplarında tutulan her 3 çocuktan 2'sinin hastalandığı veya düşme ve çarpma sonucu yaralandığı belirtildi. Bu çocuklar arasında merdivenlerden düşerek omuzunu kıran 3 yaşında kız çocuğunun da bulund

07 Ağustos 2010 Cumartesi 00:41A+A-

Independent gazetesi, mülteci kamplarında tutulan göçmelerin temel insan hakları için mücadele veren 'Medical Justice' adlı örgüt tarafından hazırlanan 'Devlet Destekli Zulüm' adlı raporda, mülteci kamplarında tutulan her üç çocuktan ikisinin düşme ve çarpma sonucu yaralandığı veya hastalandığı bilgisinin yer aldığını yazdı.

Kraliçe'nin parlamentonun açılışı sırasında yaptığı konuşmasında mülteci kamplarındaki sorunu dile getirdiği ve bu konuda hükümetin gerekli önlemler alınacağı yönünde vaadler verdiğini kaydeden gazete, Başbakan Yardımcısı Nick Clegg'in, olanları 'Ahlaki infial' olarak değerlendirdiği belirtildi.

Yarl's Wood, Bedfordshire mülteci kamplarındaki insanlık dışı muamelelere tepki gösteren tutuklu 50 kadının açlık grevine gittiği vurgulanan haberde, Çocuk Komisyonu tarafından yapılan araştırma sonunda hazırlanan raporda, söz konusu mülteci kamplarının 'bunaltıcı' ve ' 'zararlı' ortaya çıktığı ifade edildi. Medical Justice ve İskoçya Göçmen Konseyi, hükümete sığınma istemleri reddedilen göçmelerin çocuklarının gözaltına alınmasına son verilmesi çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT