1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Bağdat'ta
İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Bağdat'ta

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Bağdat'ta

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, mevkidaşı Kerry'nin ardından Bağdat'a gitti. Bağdat'ta siyasi liderlerle görüşecek olan Hague 'siyasi birlik' vurgusu yaptı.

26 Haziran 2014 Perşembe 16:28A+A-

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin ziyaretinin ardından Bağdat'a ulaşan İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague Iraklı siyasi liderlerle görüşecek. Irak'ta 'siyasi birlik' vurgusu yapan Hague, Bağdat'taki görüşmelerinin ardından cuma günü Kürt bölgesindeki Erbil'e gidecek ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile görüşecek.

Irak'ın çok büyük bir tehditle karşı karşıya olduğunu belirten Hague, en acil önceliğin 'kapsayıcı bir hükümet' oluşturulması olduğuna inandığını söyledi.

İngiltere’nin Irak'a diplomatik, insani ve şiddetle mücadele konularında destek sağlayabileceğini belirten Hague, 5 milyon sterlinlik acil yardım gönderdiklerini, birleşik bir hükümet için daha fazlasını da yapabileceğini ifade etti.

Pazartesi günü Bağdat'a gelen ABD Dışişleri Bakanı Kerry de Bağdat'ta Başbakan Nuri Maliki'nin de içinde bulunduğu siyasi liderlerle görüşmesinin ardından Erbil'e hareket etmişti.

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT