1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. İngiltere diktatörlükle 250 milyon dolarlık anlaşma imzaladı
İngiltere diktatörlükle 250 milyon dolarlık anlaşma imzaladı

İngiltere diktatörlükle 250 milyon dolarlık anlaşma imzaladı

İngiltere, Mısır'daki Sisi diktatörlüğü ile 250 milyon dolarlık anlaşma imzaladı, Siyasi ve dini sebeplerle içeride tutulan mahkumların işkenceleri hakkında ise herhangi bir çalışmada bulunmayan İngiltere'nin takındığı tutum eleştiriliyor.

06 Temmuz 2022 Çarşamba 16:37A+A-

HAKSÖZ HABER

Gazeteciler ve insan hakları savunucuları, Birleşik Krallık hükümetini, Mısır'da devam eden ciddi insan hakları ihlalleri konusunda yaptırıma çağırırken İngiltere ise Mısır'la yeni ticari anlaşmalar imzalayarak tepki çekti.

Mısır'daki Sisi diktatörlüğü ile 180 milyon sterlin (250 milyon dolar) değerinde anlaşmalar imzalayan İngiltere'ye dönük hak ihlallerine sessiz kalıp destek çıktığı yönünde eleştirilerde bulunuluyor. 

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss ve Mısırlı mevkidaşı Samih Şükri arasında dün yapılan görüşmenin ardından yapılan ortak açıklamada, ikili ticaret ve yatırımı büyütmek için yoğun bir şekilde çalışma konusunda anlaşıldığı ifade edildi.

Mısır'daki insan haklarının hiçe sayıldığı ceza yöntemleri konularının pas geçildiği açıklamanın ardından İngiltere'yi hedef alan insan hakları örgütleri ve avukatlar, Mısır ve İngiltere arasındaki bu ticari anlaşmanın Mısır'daki diktatörlüğü güçlendirdiğini belirtti. 

Mısır'daki siyasi mahkumların aileleri, 60.000 kişinin siyasi görüşleri nedeniyle Mısır'da tutuklu bulunduğunu belirtirken, insan hakları ihlallerinin yaşanmaya devam edildiği Mısır'a karşı yaptırım uygulanması çağrısını yinelediler. 

Politikacılar ve insan hakları savunucuları, Mısır'ı yaklaşmakta olan COP27 iklim zirvesini ülkedeki insan hakları ihlallerini örtbas etmek için bir fırsat olarak kullanmamaya ve bunun yerine Mısır'ı ülkedeki koşulları iyileştirmek için somut adımlar atmaya zorlamaya yardımcı olacak adımlar atmaya zorlamaları gerektiğini ifade ettiler. 

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT