1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. İngiliz Prensi'nin, nasıl barbar bir emperyal kültürden geldiğine itirafı..
İngiliz Prensi'nin, nasıl barbar bir emperyal kültürden geldiğine itirafı..

İngiliz Prensi'nin, nasıl barbar bir emperyal kültürden geldiğine itirafı..

Avrupalı beyaz insanların, yabanî hayvanları sırf zevk almak için öldürmek üzere Afrika'ya tertip ettikleri 'Safari' denilen gezilerinden daha orijinal olanını, Prens Harry de, Afganistan'da keşfetmeye çalışmış olmalı.

09 Ocak 2023 Pazartesi 15:00A+A-

Selahaddin E. Çakırgil, İngiltere prensi Harry’in Afganistan’daki vahşiliklerini itiraf etmesini ve Yaşar Kaplan’ın vefatı üzerine yazdı:

Geçmiş aylarda Kraliçe Elizabeth'in 96 yaşında ölmesiyle, nihayet 73 yaşında Britanya Kralı olabilen III. Charles ve 25 sene öncelerde ölen ünlü ....Prenses Diana'nın oğlu olması hasebiyle, Prens diye anılan 38 yaşındaki Harry, İngiliz Kraliyet Ailesi' içindeki bazı sıfat ve konumlarından ayrılıp B. Amerika'ya yerleşse de, İngiltere ve Anglo-Sakson dünyasının ilgisini çekiyordu. Ama, bu günlerde yayınlanan hâtıraları, sadece o çevreleri, bütün dünyayı ve özellikle biz Müslümanları da yakından ilgilendiriyor. Çünkü, bu kişi, Afganistan'a gittiğinde, orada Müslüman savaşçılardan '25'ini öldürdüğünü ve bu rakamın çok düşük olmasından rahatsızlık duyduğunu ve onları insan olarak kabul etmediğini' söyleyecek kadar, azgın bir müslüman, İslâm ve hattâ 'insan' düşmanı olduğunu ortaya koydu.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop Hoca'nın, bu alçak kişinin insanlık anlayışı karşısında dehşete düşüp, onu protesto etmesi, bu açıdan da alkışlanacak bir tavırdır. Şentop Hoca, Edirne'de "Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması"nda, "Afganistan'da 25 kişiyi öldürdüğü ve bundan utanç duymadığı" ifadelerine sert dille tepki göstererek; 'Harry bir de, 'onları insan olarak görürseniz öldüremezsiniz, ben de onları insan olarak görmüyordum..' diyor. Sen, Avrupalı beyaz çocuk, sen kimsin ki, karşındakilerden kimin insan olup olmadığına karar veriyorsun? Sen Afganistan'da ne arıyorsun?'

Sahi, İngiltere Prensi Harry, ne arıyordu, Afganistan'da?

Yazının Devamı >>>