“İnfazlara şahit oldum, ifademin arkasındayım”

“İnfazlara şahit oldum, ifademin arkasındayım”

Binzet, Kayseri İl Jandarma Komutanı Albay Cemal Temizöz ve eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atak ile itirafçıların tutuklanmasına neden olan ifadelerini doğruladı. Mektubunda, Binzet, geç de olsa devlet gücünü arkasına alarak faili meçhul cinayet işleye

Vatan Gazetesi'nin haberine göre, Binzet, Kayseri İl Jandarma Komutanı Albay Cemal Temizöz ve eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atak ile itirafçıların tutuklanmasına neden olan ifadelerini doğruladı. Mektubunda, 12 yaşında ağabeyi Kamil Atağ tarafından korucu yapıldığını ve eline silah verildiğini belirten Binzet, geç de olsa devlet gücünü arkasına alarak faili meçhul cinayet işleyen ve rant sağlayan kişilerin gerçek yüzünü gördüğünü ifade etti.

Gördüklerini ve yaşadıklarını anlatmaya karar verip anlattıktan sonra ölümle tehdit edildiğini belirten Binzet, şunları söyledi: "Son zamanlarda da basın üzerinden hakkımda çıkan bazı asılsız haberler söz konusudur. Ben kesinlikle hiç kimseden rüşvet almadım. Gördüğüm ciddi psikolojik baskılara ve tehditlere dayanamayarak hazırlanmış bir dilekçeye imza attım. Açıkça ifade ediyorum ki; o dilekçenin içeriğini dahi bilmiyorum, okumuş da değilim. Ben ne gördüysem, ne yaşadıysam bunları adaletin önünde anlattım. Kimseye iftira atmış durumda değilim. Anlatmış olduğum olayların hepsi doğru ve yaşanmış gerçeklerdir. Gördüğüm tehdit ve baskıları, kurumlara iletme durumu oldu ancak üzülerek belirtmeliyim ki; ilgilenen olmamıştır. Doğruları anlatmak bir bedel gerektiriyorsa ona da hazırım."

Halen Midyat Cezaevi'nde hükümlü olan Binzet'in ifadeleri iddianamede geniş yer aldı. Mehmet Nuri Binzet, ifadesinde, kendisinin de bir dönem köy koruculuğu yaptığını belirtiyor. Ağabeyi Kamil Atağ'a ait Cudi Mahallesi'ndeki evin alt katına sorgu odaları yapıldığını anlatıyor. O yıllarda buraya PKK'ya yardım ettiği düşünülen kişilerin getirilip sorgulandığını söylüyor. Kendisinin de birçok defa bu sorgulara katıldığını itiraf eden Binzet, "O dönemde binbaşı olan Cemal Temizöz'ün emri ile ağabeyim Kamil Atağ, İskan Arslan ile Nadir Neyci adlı şahısları gözaltına alarak buraya getirdi. Burada sorgulanan şahıslar daha sonra infaz edildi." diyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Cemal Temizöz ve eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atağ'ın da aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 7 sanıkla ilgili iddianamede, Temizöz hakkında 9 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. İddianamede, "Albay Temizöz'ün 1993 yılından itibaren Cizre'de suç işleyen bir teşekkül meydana getirdiği, teşekkül mensuplarının Temizöz'ün talimatı ile kasten öldürme de dahil olmak üzere birçok suç işledikleri, bu teşekkülün amaçladıkları suçların işlenmesi sırasında terörle mücadele edilmesi amacıyla devlet tarafından kendilerine sağlanan her türlü imkanı da kullandıkları, mevcut delillerden anlaşılmaktadır.'' deniliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir