1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. İncirlik Üssü'nde ABD Protestosu
İncirlik Üssü'nde ABD Protestosu

İncirlik Üssü'nde ABD Protestosu

Adana’da aralarında Özgür-Der Adana Temsilciliği’nin de bulunduğu İslami kuruluşlar İsrail’i ve suç ortağı ABD’yi protesto etmek için Merkez Cami’de toplandılar.

09 Ağustos 2014 Cumartesi 11:42A+A-

HAKSÖZ-HABER

Cuma namazı çıkışında Merkez Cami avlusunda gıyabi cenaze namazı kılınarak, dua edildi. Ardından Asri mezarlık önünde araç konvoyu oluşturuldu ve İncirlik Üssü’ne gidildi. İncirlik kasabası girişinden polis bariyerlerine kadar yürüyüş yapıldı. Yürüyüş boyunca “Katil İsrail Filistin’den defol”, “ Suriye’den Gazze’ye Direnişe bin selam”, “Katil Esad Suriye’den Defol”, “Zalimler için yaşasın cehennem”, “Kahrolsun İsrail, kahrolsun ABD”, “Katil Amerika Türkiye’den defol” gibi sloganlar atıldı. Polis bariyerlerinin önünde toplanan kalabalık burada tekbirler getirdi. Burada sivil toplum kuruluşları adına İdris Polat önce “Uyan Artık” adlı bir şiir, ardından ise basın açıklaması okudu. Basın açıklamasından sonra E-5 karayolu üzerinde el ele yürüyüş eylemi yapıldı. İncirlik kasabası içinde Gazze çadırı kurularak İslami Kuruluş Temsilcileri kısa konuşma yaptı.

Özgür-der Adana Yönetiminden Recai Ağuş konuşmasında şu vurguları ön plana çıkardı. Kardeşler, Gazze bir direniş mektebidir. İlkeleri ve inancı uğruna mücadele edenler bizlere nasıl yaşayacağımızı öğretiyor ve Mekke’yi hatırlatıyor. Gazze’de ölen bir çocuğa nasıl üzülüyorsak, Suriye’de ölen masum çocuğa da öyle üzülüyoruz. İkisini birbirinden ayırmıyoruz.  Katil Netanyahu ile katil Esad’ı da birbirinden ayırmıyoruz. Her iki caniye de destek verenleri kınıyoruz.  Kardeşler bu katillere destek verenler ümmet ile aynı safta olamaz. Bunları teşhir edip, lanetlemeliyiz.

Mescidi Aksa, İslami Hareket Liderlerinden Kemal el Hatip 1948 yılında tarihe şu önemli notu düştü; ‘Kudüs dışarıdan yardım almadan bağımsızlığına kavuşacağını mı zannediyorsunuz. Bugün Kudüs tebessüm etmekte. Kudüs’ün kurtarılması için Suriye’nin ve Halep’in bağımsızlığına kavuşması gerekiyor.’ Kudüs’e giden yol Suriye’den ve Mısır’dan geçiyor. Suriye’de Katil Esad’ı devirmeden Kudüs’ün özgürleşmesini bekleyenler aldanıyorlar.

1-039.jpg

2-039.jpg

3-039.jpg

4-034.jpg

5-033.jpg

6-023.jpg

Basın açıklamasının tam metni:

EL ELE İNCİRLİK KUŞATMASI

Bu kan kokan coğrafya, bu çığlıklar senindir
Bu gözü yaşlı tarih, hıçkırıklar senindir
Yeryüzünde çiğnenen bütün haklar senindir
Prangalı hükümler, aydınlıklar senindir.

Ey İsrail ilk sözümüz sana!
Sen bir kez daha kanlı bir terör örgütü olduğunu bütün dünyaya gösterdin. 
Sen artık insanlığın vicdanında mahkûm olmuş bir örgütsün.
Ey ABD, Ey Batı ve Ey Müslüman maskesi takanlar…
Sizler de İsrail’e yardım ve yataklık yapmaktan suçlusunuz…
Ey Amerika! Ey İsrail!
Sizler işgal etmeyi, kuşatmayı, sömürmeyi ve öldürmeyi çok iyi bilirsiniz.

Burada toplanmamızın amacı eylemimizin adından da anlaşılacağı üzere abluka ve kuşatma altında olmanın ne demek olduğunu, şu tel örgülerin içinde sıkışmanın ne demek olduğunu size tattırmak.
Katil İsrail Gazze’den kanlı ellerini çekinceye kadar
İşgal ettiği Filistin topraklarından çekilinceye kadar
İncirlik üssü kapanıp ABD askerleri defolup gidinceye kadar
Sözümüz, eylemimiz ve en önemlisi öfkemiz bitmeyecektir
Ey Filistin! Ey Gazze!
Masumiyetin ve vicdanın son kalesi Kudüs, insanlığın direniş simgesi Filistin…
Sana sahip çıkmak insanlığa sahip çıkmaktır. Sen bir toprak parçasından çok Allah’ın bir emanetisin Müslümanlara. Mekke yönümüz, Kudüs kalbimiz, İstanbul sevdamızdır bizim. Yeryüzü mescit kılındı bizlere, bu nedenle dünyanın her yerinden sorumluyuz biz. Fitne ortadan kalkıncaya Allah’ın dini hâkim oluncaya kadar gözümüz zalimlerin üzerinde olacak.

Gazze ve Kudüs özgür olana dek hepimiz Filistinliyiz,
Bizler bugün Gazze için buradayız diye kimse zannetmesin ki, Suriye’yi görmüyoruz, Doğu Türkistan’ı işitmiyoruz veya diğer mazlum coğrafyalara karşı ilgisiz davranıyoruz. Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Mısır halkı özgür olana dek hepimiz Mısırlıyız,  Esed zalimi Suriye’den defolup gidinceye dek hepimiz Suriyeliyiz, Budist vahşet devam ettikçe hepimiz Arakanlıyız ve Çin zulmü bitene kadar hepimiz Doğu Türkistanlıyız.

Burada İsrail’in vahşiliklerini tek tek anlatmayacağız. Bunları her gün televizyonlarda ve sosyal medyada yeterince seyrediyoruz. Burada ağıt da yakmayacağız. Öncelikle buradan yiğit Kassam Tugaylarına ve Hamas’a selam gönderiyoruz. Çağın ebabilleri olan Filistinli çocuklara selam gönderiyoruz. Şehitlerin alınlarından öpüyoruz. Biliyoruz ve inanıyoruz ki şehitler ölmüyor. İsrail öldürdüğünü zannediyor. Katiller şehitlerin kanlarıyla boğulacaklar, O günler yakın, biz buna inanıyoruz.
Küfrün karşısında, zalimin karşısında nasıl tek yürek, tek yumruk olduğunuzu gösterdiniz. Keşke Müslüman ülkelerin yöneticileri de sizin gösterdiğiniz fedakârlığı, basireti gösterebilselerdi. Bizler parça parça olmasaydık, ümmet bu kadar dağınık olmasaydı? İsrail ve Amerika bu kadar pervasız, bu kadar vahşi, bu kadar insanlıktan çıkabilir miydi?

İsrail’in vahşetini bütün körler gördü, bütün sağırlar duydu, bütün dilsizler ses verdi de kalpsizler, yüreksizler, ödlekler duvar oldu duvar… Allah’ım onları sana şikâyet ediyoruz. Her doğan bebek senin armağanındır annelere, annelerin babaların, katledilen bebeklerin hakkı için İsrail’i kahret Allah’ım!

Mavi Marmara’yı unutmadık, sana da unutturmayacağız asla 
Bundan böyle bizi tüketmek için ürettiğiniz hiç malı almayacağız
Bizi sömüremeyecek, bizi bölemeyeceksin artık
Boykotumuz dağ gibi büyüyecek.
Gözümüz üzerinde, sözümüz ve eylemimiz diri olacak
Çünkü biz yalnızca Allah’a ibadet eder yalnızca ondan yardım dileriz.

HABERE YORUM KAT

5 Yorum