1. HABERLER

  2. HABER

  3. İnanç Özgürlüğü Platformundan Kurtulmuş'a Tepki
İnanç Özgürlüğü Platformundan Kurtulmuş'a Tepki

İnanç Özgürlüğü Platformundan Kurtulmuş'a Tepki

Diyarbakır İnanç özgürlüğü Platformu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un Diyarbakır ziyaretinde PKK/HDP saldırılarında hedef haline getirilen STK'ları ve şehit ailelerini ziyaret etmemesine tepki gösterdi.

05 Kasım 2014 Çarşamba 21:00A+A-

HDP Başkanı Selahattin Demirtaş’ın çağrısıyla Kobani'deki IŞİD saldırıları bahane edilerek sokağa inen PKK/ HDP yandaşlarının yaptıkları tahribatı yerinde incelemek için Diyarbakır’a gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,  26 Ekim 2014 tarihinde Diyarbakır’da faaliyet yürüten bir kısım sivil toplum kuruluşları ile bir istişare toplantısı düzenledi.

Diyarbakır Valiliği ve AK Parti İl Teşkilatınca organize edilen bu toplantılarda akredite sivil toplum kuruluşları dışında başta bölge halkının görüş ve kanaatlerini bire bir yansıtan İslami hassasiyet taşıyan sivil toplum kuruluşlarının çağırılmamış olmasına sert tepki gösterilen Diyarbakır İnanç Özgürlüğü Platformu, yayınladığı basın açıklamasında Diyarbakır Valiliği ve AK Parti il başkanlığını sert bir dille kınandı.

“Tabela derneklerle görüşüldü”

Saldırıya uğrayan dini duyarlı ve geniş halk tabanına sahip Köy-Der ve Cami-Der gibi sivil toplum kuruluşlarının dahi çağırılmamış olmasının kabul edilemez bir durum olduğunun ifade edildiği açıklamada, “Oysaki bölge adına tertiplenen bu çalıştayda davet edilen ve muhatap alınan kimi entelektüel kişiler ile bölgede halk üzerinde ciddi bir etkileri ve etkinlikleri olmayan akredite sivil toplum kuruluşlarını çağırılmıştır. Bu çevrelerin belki üyeleri dışında bir tabanları bulunmayan ve tabela dernek statüsünde halkın nazarında her hangi bir konumları bulunmayan ve Müslüman halkımızın görüşlerini temsil etmeyen kişilerden oluştuğu aşikârdır.” ifadelerine yer verildi.

“Müslüman halk ve temsilcileri dışlanmış ve ötekileştirilmiştir”

Yapılan çalıştaya halkın geniş bir kesimini temsil eden STK’ların davet edilmediği belirtilen açıklamada, Diyarbakır halkının bu tavra yabancı olmadığının altı çizildi. Açıklamada devamla;  “Mağdur olan Diyarbakır halkını temsil eden fedakâr İslami sivil toplum kuruluşların, Müslüman halkımız tarafından bağrına basılan İslami şahsiyetler bu tür organizasyonlarda öncelikli olarak davet edilmeliydi. AK Parti Hükümeti ile AK Parti Diyarbakır il teşkilatı bu güne kadar Diyarbakır’da düzenlenen tüm önemli proje ve çalıştaylarda Müslüman halkı ve temsilcilerini dışlamış ve ötekileştirmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

“Bu büyük bir eksikliktir”

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’un Şehid Yasin Börü’nün ailesini bile ziyaret etme nezaketinde bulunmadığı ifade edilen açıklamada; “Kobani olaylarında kurban eti dağıtan 16 yaşındaki Yasin Bürö’nün barbarca şehid edilmesinin acısını paylaşmak için Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu Yasin’in babasını telefonla arayarak taziye dileklerinde bulunmuş, Yasin’in acısını yüreğinde hissetmiş ve Diyarbakır İline geldiğinde evine ziyaret edeceğini belirtmiştir. Oysa Başbakan adına Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş ilimizi ziyaret ettiği halde Yasin Bürö’nün ailesine taziye ziyaretinde bulunma zahmetine girmemiştir ki bu büyük bir eksikliktir.” ifadeleri kullanıldı.

“İslami STK’lar ve İslami camialar muhatap kabul edilmeli”

Son çağrısını AK Parti Hükümeti ve özellikle Diyarbakır İl teşkilatına yapan platform, Diyarbakır’da düzenlenen toplantı ve çalıştaylarda islami sivil toplum kuruluşlarına ve camialara karşı akrediteasyon uygulamasına son verilmesi çağrısında bulunularak, “Müslüman halkımızın temsilcileri olan İslami STK’lar ve İslami camialar muhatap kabul edilmeli, çözüm önerileri dikkate alınmalıdır. Yoksa yapılan her türlü toplantı “dostlar alışverişte görsün” misali kendi çalıp kendi oynamaktan öte bir durum arz etmeyecek, eksik ve yetersiz kalacaktır.” denildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum