1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. ‘İmparatorluklar çağı'nı alenen de başlatan Putin; ‘kazdığı kuyu'ya da düşebilir
‘İmparatorluklar çağı'nı alenen de başlatan Putin; ‘kazdığı kuyu'ya da düşebilir

‘İmparatorluklar çağı'nı alenen de başlatan Putin; ‘kazdığı kuyu'ya da düşebilir

​​​​​​​Emperial güçlerin zâten hiç terk etmedikleri illegal referandum, işgal ve ilhak gibi zorbalık yöntemlerinin, bir gün Putin'in ülkesine de uygulandığı gibi bir durum olursa; 'Kazdığı kuyuya düştü!' denilmez mi?

02 Ekim 2022 Pazar 16:26A+A-

Selahaddin E. Çakırgil, Rusya’nın Ukrayna’da işgal ettiği bölgelerinde gerçekleştirdiği sahte referandumları değerlendiriyor:

Amerika, Türkiye ile Yunanistan arasında en modern silâhlarıyla muhtemel bir Türkiye- Yunanistan kapışmasında kimi koruyacağını açıklayıp; Fransa da savaş gemilerini 1 yıl aradan sonra tekrar Yunanistan limanlarına gönderip, Türkiye'yi aklınca korkutmaya çalışırken.

Putin de Ukrayna'da 8'inci ayına giren saldırganlığının sonucunu almak için, Ukrayna ülkesinin toprak bütünlüğü ve istiklâlini hiçe sayarak, Dinyeper Nehri'nin doğusundaki zorla girdiği topraklarda yaptırdığı illegal referandumun sonuçlarını esas alarak, Rusya'ya sınır olan bölgeleri kendisine bağlamış bulunmaktadır. Bu bölge, Ukrayna'nın yüzde 15'ini geçiyor.

Ancak, emperial güçlerin zâten hiç terk etmedikleri bu zorbalık yöntemlerinin, bir gün Putin'in ülkesine de uygulandığı gibi bir durum olursa; 'Kazdığı kuyuya düştü!' denilmez mi?

Yazının Devamı >>>