1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İMKANDER'den Suriye Halkına Yardım
İMKANDERden Suriye Halkına Yardım

İMKANDER'den Suriye Halkına Yardım

Suriye halkına insani yardım ulaştırmak için yola çıkan İMKANDER üyeleri, Suriye'de gıda maddeleri dağıtımı yaptı.

05 Eylül 2012 Çarşamba 17:32A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye halkına temel ihtiyaç maddeleri ulaştırmak maksadıyla yola çıkan İMKANDER heyeti, Suriye sınırını geçerek, Suriye içerisinde açlık ve susuzlukla boğuşan mazlumlara yardımları ulaştırdı.

"Kafkasya'dan Ortadoğu'ya tek ümmetiz" sloganıyla yola çıkan İMKANDER, Ramazan ayı boyunca Kafkasyalı muhacirlere yaptığı gıda yardımlarından sonra şimdi de, Suriye halkına temel gıda maddelerinden oluşan yardımları götürdü

Suriye'nin Deyr ez Zor, Hama ve Humus gibi şehirlerinden Halep yakınlarındaki Atma'da bir ilkokul binasına sığınan yaklaşık 1000 kadar kadın, yaşlı ve çocuğa ulaştırılan gıda maddeleri, un, şeker, yağ, makarna ve nohut gibi temel gıda maddelerinden oluşuyor.



İMKANDER Başkanı Murat Özer konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Suriye halkının Beşar Esed rejiminin zulmü altında esaret hayatı yaşarken İslam ümmetinin bu duruma duyarsız kalamayacağını söyleyerek, "Gittiğimiz okula sığınan Suriyelilerin çoğunluğunu bebekler, çocuklar, yaşlılar ve kadınlar oluşturuyor. Elektrik yok, yiyecek yok, iki gündür temiz su bulamamışlar. İçme suyu olmadığı gibi, temizlik için kullanılabilecek su dahi yok. Bu sebeple çok sayıda kişi hastalanmış durumda. Bu durumdan doğal olarak en çok çocuklar etkileniyor. Çok sayıda insan Türkiye'ye geçebilmeyi bekliyor. Fakat, sınırdan geçişler sadece pasaportu olanlar için mümkün. Burada kardeşlerimiz açlıkla imtihan ediliyor, fakat kararlılık ve inançlarından hiç birşey kaybetmemişler. Bu inancın önünde hiçbir zalim duramaz" dedi. Özer, İMKANDER'in Suriye'ye yardımlarını devam ettireceğini söyleyerek, Türkiye halkını Esed'in saldırıları yanında, açlıkla imtihan edilen kardeşlerine sahip çıkmaya çağırdı.

Türkiye'den gelen yardım heyetini karşılayan çocuklar sık sık tekbir getirip "Lebbeyk Ya Allah, Allah Mücahidleri Korusun" şeklinde sloganlar attılar. Özgür Suriye Ordusu ve Türkiye lehine slogan atan çocuklar ve kadınlar için, Türkiye'den gelen yardım heyeti büyük moral kaynağı oldu.

Yaralılar ve hastalar yardım bekliyor

Türkiye sınırından sürekli olarak ağır durumdaki yaralılar hastanelere sevk ediliyor. Fakat Suriye içinde elektrik ve su bulunmayan bölgelerde salgın hastalıklar baş göstermiş durumda. Acil olarak tıbbi malzeme, su ve yiyecek ulaştırılmazsa bölgede bu sebeple can kayıpları yaşanabilir.

Yardım ulaştırılan bölge Baas güçleri tarafından tamamen yıkılmış durumda. Yol boyunca sağlam hiçbir bina kalmamış. Bombardımandan sadece insanlar değil, hayvanlar da zarar görmüşler. Hava saldırısı esnasında ölen hayvan cesetlerinden ağır kokular etrafa dağılıyor. Halk bunların bir kısmını gömmeyi başarmış, fakat bazı bölgeler saldırıya açık olduğu için hayvanları gömemişler.

İMKANDER Heyeti, yardımları ulaştırdıktan sonra bölgede incelemelerde bulundu. Esed güçlerinin katliamlarında çocuklarını, eşlerini kaybeden çok sayıda kişiyle görüşen heyet, yeni yardım konvoyunu hazırlamak üzere Türkiye'ye geri döndü.

imkander-suriye-halkina-yardimlari-ulastirdi03.jpg

imkander-suriye-halkina-yardimlari-ulastirdi04.jpg

imkander-suriye-halkina-yardimlari-ulastirdi05.jpg

turkiyeye-acil-durumdaki-yaralilar-tasiniyor.jpg

imkander-suriye-halkina-yardimlari-ulastirdi09.jpg

imkander-suriye-halkina-yardimlari-ulastirdi06.jpg

imkander-suriye-halkina-yardimlari-ulastirdi13.jpg

imkander-suriye-halkina-yardimlari-ulastirdi16.jpg

imkander-suriye-halkina-yardimlari-ulastirdi19.jpg

imkander-suriye-halkina-yardimlari-ulastirdi10.jpg

HABERE YORUM KAT