1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. İmkander'den Kadirov'a Tepki
İmkander'den Kadirov'a Tepki

İmkander'den Kadirov'a Tepki

Türkiye'nin Rus savaş uçağını düşürmesi sonrası Türkiye aleyhinde açıklamalar yapan Rus destekli Çeçen lider Ramzan Kadirov'a tepki büyüyor.

28 Kasım 2015 Cumartesi 20:55A+A-

Kafkasyalı savaş muhacirlerine yardımlarıyla bilinen insan hakları ve insani yardım örgütü İMKANDER, yaptığı açıklamada Kadirov'un Çeçen halkını temsil etmediğini söyleyerek Kadirov'u ihanetle suçladı.  "Kadirov'un bırakın özerk bir cumhuriyetin başkanı olmayı, Rusya'nın işgal valisi olmayı dahi haketmediği" ifade edilen açıklamada "Tüm Çeçen ve Kafkas halklarına ihanet eden, başta Türkiye'dekiler olmak üzere dünyada işlenen Çeçen cinayetlerinin birinci dereceden sorumlusu olan Kadirov'un Türkiye aleyhinde söylediği tüm sözleri, hizmet etmekten şeref duyduğumuz Kafkasyalı yetimler adına kendisine iade ediyoruz." denildi.

İMKANDER'in açıklaması:

Rusya'nın Sözcüsü Kadirov Haddini Bilsin

Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınırlarımızı defaetle taciz eden Rus uçağını düşürmesinden sonra Rusya'da Türkiye aleyhine bazı görüş, açıklama ve protestoların yapıldığı görülmektedir. Rus halkının dahi kahir ekseriyetinin iştirak etmediği ve Putin diktatörlüğünü sorguladığı bir vasatta Çeçen halkının başına Vladimir Putin tarafından getirilen Ramzan Kadirov'un yaptığı küstah açıklamalar kamuoyumuzu meşgul etmektedir.

Kendi halkına ihanet ederek ülkesinin tüm yer altı zenginliklerini ve tüm Çeçenistan topraklarını Rusya'nın kullanımına sunan; Çeçen Halkının ve tüm İslam dünyasının kalbinde taht kurmuş şehit önderler Çeçenistan'ın gerçek cumhurbaşkanları Cevher Dudayev, Aslan Mashadov, Zelimhan Yandarbiyev, Abdülhalim Sadullayev ve Dokko Umarov'a düşmanlık eden, onlara ve miraslarına türlü hakaretler eden, Rusya'ya karşı bağımsızlık savaşı veren direnişçilere ve ailelerine kan kusturan bir kişinin ülkemiz aleyhinde yaptığı açıklamaların dikkate alınabilecek hiçbir tarafı yoktur.

Rus Ordusu ve işbirlikçi militanlar tarafından hunharca katledilen Çeçenistan 4. Cumhurbaşkanı Abdülhalim Sadullayev'in mübarek naaşını tekmeleyen düşük karakterli bir kişilik olarak Ramzan Kadirov'un bırakın özerk bir cumhuriyetin başkanı olmayı, Rusya'nın işgal valisi olmayı dahi haketmediği ortadadır.

Tüm Çeçen ve Kafkas halklarına ihanet eden, başta Türkiye'dekiler olmak üzere dünyada işlenen Çeçen cinayetlerinin birinci dereceden sorumlusu olan Kadirov'un Türkiye aleyhinde söylediği tüm sözleri, hizmet etmekten şeref duyduğumuz Kafkasyalı yetimler adına kendisine iade ediyoruz.

Türkiye'nin ve özgürlük sevdalısı Kafkas Halklarının düşmanı; insan hakları ihlalleri ve işkence konusunda dünyada master seviyesine sahip Kadirov rejimi adına hala ülkemizde lobi faaliyeti yürütülmesi ve bazı siyasilerimizin bu kişi ve sözde STK'larla aynı fotoğraf karesi içinde yer almalarını anlayamıyor, yaşadığımız hayal kırıklığı ve derin üzüntüyü kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Kendi halkının Rusya'ya karşı verdiği bağımsızlık savaşındaki 250.000 şehidin aziz hatırasına ihanet ederek, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için "ilahım" diyecek kadar alçalabilen Ramzan Kadirov ve destekçilerinin tarih, vicdan ve ilahi adalet karşısında bir gün muhakkak mahkum edileceğine olan inancımız tamdır. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

İMKANDER

Kadirov ne demişti?

Rusya Federasyonu’na bağlı Çeçenistan’ın Başkanı Ramazan Kadirov, Türkiye’nin Suriye’de Rus savaş uçağı Su-24’ü vurduğu için uzun süre pişmanlık duyacağından emin olduğunu iddia etmişti.

Kadirov, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin uzun süre pişmanlık duyacağından şüphem yok. Her fırsatta dostluk ve işbirliğinden bahsedenler böyle haince hareket edemez!” şeklinde skandal ifadeler kullanmıştı.

Çeçenistan'daki Rus işgalinin en büyük destekçisi olan Kadirov, Çeçenistan ve Türkiye'deki Çeçen bağımsızlık yanlısı Kafkasya Emirliği'ne bağlı direnişçilerin öldürülmesinin baş sorumlusu olarak biliniyor.

Kadirov Türkiye'nin Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından kendi sosyal medya hesabından bir video yayınlamıştı.

Vladimir Putin'in eşsiz bir lider olduğunu ve Rusya Federasyonu'nun ise dünyanın en güçlü devleti olduğunu söyleyen Kadirov, Türkiye'yi kastederek Rusya ile iyi geçinmesini aksi takdirde Rusya'nın düşmanlarını ezip geçtiğini söyledi.

Rus yanlısı Kadirov spor merkezinde yaptığı çekimde üzerine Putin ve Rus füzelerinin olduğu bir tshirt giydiği görüldü.

HABERE YORUM KAT