1. HABERLER

  2. HABER

  3. İMKANDER Suriye'de Günde 300 Bin Ekmek Dağıtıyor
İMKANDER Suriye'de Günde 300 Bin Ekmek Dağıtıyor

İMKANDER Suriye'de Günde 300 Bin Ekmek Dağıtıyor

Rusya destekli rejimin saldırıları ve ablukası sebebiyle açlıktan ölümlerin arttığı Suriye'de halk yardım kuruluşlarının desteğiyle ayakta kalmaya çalışıyor. Yardım kuruluşu İMKANDER Halep, İdlip ve çevresinde günde 300 bin adet ekmek dağıtımına başladı.

21 Ocak 2016 Perşembe 20:24A+A-

Suriye'de ambargo ve rejim güçlerinin sivillerin yaşadığı bölgelerde uyguladığı kuşatma sebebiyle açlık ve susuzluk giderek büyüyor. Ülkenin pek çok bölgesinde elektrik ve temiz su hizmeti verilemiyor.

Türkiye sınırına yakın yerleşim yerlerinde Türkiye'den gelen yardımlarla yaşamlarını sürdürmeye çalışan sivillerin imdadına Türkiye ve Türkiye’den yardım kuruluşları yetişiyor.

İnsani yardım ve insan hakları kuruluşu İMKANDER, Suriye'de açlık sebebiyle ölümlerin başlaması üzerine bugüne kadar sürdürdüğü temel gıda maddeleri yardımlarını arttırdı. Dernek bu doğrultuda günlük 50 bin olan ekmek dağıtımını 300 bin adete çıkardı.

Ekmek Karnesi İle Dağıtım Yapılıyor

Dul ve yetimler başta olmak üzere mağdur ve ihtiyaç sahibi kişilerin evlerine giden İMKANDER ekipleri her ailenin ihtiyacını yerinde tespit ederek ekmek karneleri dağıtıyor. İhtiyaç sahipleri bu kartlarla ekmek fırınlarının yakınında kurulan dağıtım istasyonlarından ekmeklerini alıyorlar.

Anadolu Ajansı muhabirine konuyla ilgili bilgi veren İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer, Suriye'de açlıktan ölümlerin vahim bir noktaya ulaştığını söyleyerek: "Rusya ve İran gibi ülkelerin müdahil olmasıyla bir iç savaş olmaktan çıkan ve bölgesel bir savaşa dönüşen Suriye'de bizde açlığa karşı temel ihtiyaç maddeleri dağıtımımızı arttırdık. Bu doğrultuda ekmek dağıtım kapasitemizi arttırarak günlük 300 bine çıkardık. Suriye'ye günde 20 ton un gönderiyoruz. Biz bölgede dağıtım yaparken başta Türkmen kardeşlerimiz olmak üzere, yerel sivil yardım çalışanlarıyla birlikte hareket ediyoruz. Bu sayede Suriye'de pek çok STK'nın ulaşamadığı noktalara yardımlarımızı ulaştırabiliyoruz." dedi.

Türkiye halkına da seslenen Özer, yardımların toplanması ve ulaştırılması kadar muhtevasının da önemli olduğunu vurgulayarak: "Halkımız büyük bir özveriyle kardeşlerine yardım etmeye çalışıyor. Fakat asıl ihtiyaç duyulan şey temel gıda maddeleri ve özellikle de un. Kılık-kıyafet ve benzeri yardımlar yerine temel gıda ve ilaç yardımlarına yoğunlaşmamız lazım. "dedi.

İMKANDER, Halep'in Hüllük, Bostanpaşa, Haydariye ve Şeyh Hıdır gibi Türkmen nüfusunun yoğun olduğu bölgeler başta olmak üzere İdlip kent çevresindeki yerleşim bölgelerinde her gün düzenli olarak ekmek dağıtımı yapıyor. 

imkander-20160119-02.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT