1. HABERLER

  2. HABER

  3. İMKANDER 265 Ton Erzak Dağıttı
İMKANDER 265 Ton Erzak Dağıttı

İMKANDER 265 Ton Erzak Dağıttı

Ramazan ayının başından bu yana dernek genel merkezi ve temsilcilikler aracılığıyla Türkiye'de ve Suriye'de erzak dağıtımı yapan dernek on gün içinde 265 ton erzak dağıttı

07 Temmuz 2015 Salı 21:53A+A-

Savaş muhacirlerine yardımlarıyla bilinen İMKANDER Ramazan'da "Aşımızı Bölüşmeye Geldik" sloganıyla başlattığı erzak dağıtımlarına devam ediyor.

Derneğin Genel Merkezi'nin bulunduğu İstanbul'da yaşayan Kafkasyalı, Suriyeli ve Orta Asyalı savaş muhacirlerine Ramazan kumanyası dağıtımını sürdürüyor. İstanbul'da muhacirlere her ay düzenli olarak yapılan erzak yardımı Ramazan ayı münasebetiyle arttırılırdı. Suriye sınırındaki Gaziantep, Kilis ve Hatay'da faaliyet gösteren Gaziantep Temsilciliği vasıtasıyla da bugüne kadar içerisinde un, şeker, yağ, kahvaltılık, tavuk, et ve konserve gibi temel gıda maddelerinin yer aldığı erzak kolileri ve alışveriş çekleri dağıtıldı.

Zekat ve Fitre Dağıtımı da Yapılıyor

İMKANDER Genel Merkezi'nde oluşturulan birim başta savaşta eşlerini kaybetmiş dul hanımlar ve yetimler olmak üzere mağdur durumdaki muhacir aileleri yerlerinde tespit ediyor. Şimdiye kadar 1500 ailenin ihtiyaçlarını karşılamak üzere kayda alan dernek, bu ailelere erzak dışında fitre ve zekat dağıtımı da yapıyor. Zekat miktarları evde bulunan yetim sayısına ve ailenin koşullarına göre değişiyor.

imkander-20150707-01.jpg

imkander-20150707-02.jpg

imkander-20150707-03.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT