1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İmamoğlu’nun yeni hedefi: Simitçiler
İmamoğlu’nun yeni hedefi: Simitçiler

İmamoğlu’nun yeni hedefi: Simitçiler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ndeki seyyar olarak faaliyet yürüten simitçi, kestaneci ve mısırcıların işgaliye izinlerini iptal etti.

05 Ekim 2020 Pazartesi 12:42A+A-

Fatih DEMİR-HAKSÖZ HABER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nin yetki ve sorumluluğunun kendisine ait olduğunu belirterek, meydan ve caddede faaliyet gösteren ve Beyoğlu Belediyesine işgaliye ödemesinde bulunan simit, kestane ve mısır tezgahı sahiplerine tebligatta bulundu. Tebligatın ardından kimi satıcılar faaliyetlerini durdururken kimisi de faaliyetlerine devam etti. Seyyar satıcılara tebligatta işgaliye izinlerinin iptal edildiği bildirilirken, geçmiş yıllara dönük işgaliye ödeme makbuzları talep edildi. İBB sözcüsü Murat Ongun’a göre 11 seyyar satıcının bir fırınla anlaşması tekelleştiği anlamına gelmekte.

Beyoğlu Belediyesinden yapılan açıklamada ise Beyoğlu belediyesinin 25 yıldır Taksim ve İstiklal Caddesi'nde temizlikten ışıklandırmaya kadar birçok hizmeti gördüğü belirtilerek Büyükşehir Belediyesinin yetki alanıyla ilgili "ana arter" gerekçesini öne sürdüğü ifade edilen açıklamanın neden meydanın ışıklandırmasını ve temizliğini kapsamadığı soruldu. İBB'nin İstiklal Caddesi'nde temizlik, çöp toplama, ağaçlandırma, ışıklandırma, zabıta görev ve sorumluluklarını almadığı sadece yıkım ve ödeme işlemleri için bölgeye geldiği ifade edildi.

Daha önce de büfelere ihtarname çeken Ekrem İmamoğlu önderliğindeki İBB yeni hedefi olarak simitçileri belirledi. Büfelere de yüksek rakamlarla aidat ödemesini talep etmişti. Büfeleri yeniden ihaleye çıkararak sözde “hak edene” vermeyi taahhüt eden İmamoğlu, İBB’nin yetki alanlarını belirleyip bu alanlarda faaliyet yürüten tüm işletme, hak sahibi veya kiracıyı, zor şartlar altında mahkum ederek bulunduğu alanı terk etmeye ya da yüksek meblağları karşılamaya mecbur kılmayı amaçlamakta. Ekrem İmamoğlu yüzünü eskitmemek adına İBB adına yapılan negatif yöndeki faaliyetleri İBB sözcüsü Murat Ongun’a açıklatmaya devam ediyor. 

whatsapp-image-2020-10-05-at-13.00.47-(1)-001.jpegwhatsapp-image-2020-10-05-at-13.00.48-001.jpegwhatsapp-image-2020-10-05-at-13.00.47-001.jpeg

HABERE YORUM KAT