1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İmamoğlu Şovu Bitmiyor! Şimdi de Clioları Dizdi
İmamoğlu Şovu Bitmiyor! Şimdi de Clioları Dizdi

İmamoğlu Şovu Bitmiyor! Şimdi de Clioları Dizdi

Yenikapı'ya dizilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet araçları gündeme oturdu. Sosyal medyada “Ekrem İmamoğlu şov yapıyor” yorumları yapıldı.

05 Eylül 2019 Perşembe 19:29A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçilmeden önce açıklayacağı vaadinde bulunduğu araçları toplatmaya başladı. Dün gece yarısı Yenikapı Meydanı'na dizilen araçların görüntüleri sosyal medyayı salladı. İBB'deki ihtiyaç fazlası makam araçlarının Clio marka olması da 'lüks' tartışması çıkardı. Araçlar üzerine spekülasyon yapılırken bunların çoğunun makam değil hizmet aracı olduğu ifade edildi.

Yenikapı'ya Mercedes geldi

Lüks makam araçları nerede eleştirileri sonrasında Yenikapı'daki sergiye Lüks bir kiralık Mercedes araçta giriş yaptı. İhtiyaç fazlası denilen araçların pazar gününe kadar gelmeye devam edeceği bildiriliyor. Şu ana kadar Yenikapı'da toplanan araç sayısının 450'yi aştığı öğrenildi.

Kamyonet ve Clio'dan makam aracı olur mu?

Yenikapı'da sergilenen makam araçlarıyla ilgili sosyal medyada 'lüks' tartışmaları başladı. AK Parti Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, görüntüleri paylaşıp bunun bir algı operasyonu olduğunu söyledi. Muş, "Bırakın bu yalanı dolanı! Siyasetin bir ahlakı olur. İBB’nin hizmet araçlarını bir alana çekip “makam saltanatı” diye algı operasyonu yapıyorsunuz! Siz milleti kör mü zannediyorsunuz? Kamyonetler, Clio araçlar nasıl makam aracıymış? İş yapamayınca algı operasyonu yapıyorlar!" diye yazdı.

Hani lüks araçlar?

İktidara yakın gazetecilerden Ersoy Dede ise görüntüler için şu yorumu yaptı:

-Bu sabah itibarıyle Renault Clio’nun lüks ve şatafatlı araç olduğunu öğrendik. İnsan her geçen gün yeni şeyler öğreniyor. Bakalım yarın hangi yeni bilgiye uyanacağız.

Halk TV makam arabası diye Kapıkule'yi koydu

Yenikapı'da toplanan makam araçlarına ilişkin manipülasyonlar da aldı başını gitti. Halk TV'nin twitter hesabından makam araçları diye Kapıkule sınır kapısında çekilen fotoğraf servis edildi. Euronews sitesi de haberinde aynı görsele yer verdi.

Makam aracı diye fabrikayı verdi

Manken Aysun Kayacı twitter hesabından yaptığı paylaşımda 'havadan çekilmiş görüntüler' diyerek bir fabrikanın otoparkını verdi.

Bunlar kullanılan araçlar iddiası

Yenikapı'da dizilen araçlara ilişkin karşı iddialar da var. Bu araçların aktif görevde olduğu, ihtiyaç fazlası olmadığı, fotoğraf çekimi için çağrıldığı söyleniyor.

HABERE YORUM KAT

6 Yorum