1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İmamoğlu, 'İstanbul'un En Başarılı Kütüphane Müdürü'nü Mezarlıklar Müdürlüğü’ne Atadı
İmamoğlu, 'İstanbul'un En Başarılı Kütüphane Müdürü'nü Mezarlıklar Müdürlüğü’ne Atadı

İmamoğlu, 'İstanbul'un En Başarılı Kütüphane Müdürü'nü Mezarlıklar Müdürlüğü’ne Atadı

Tarihçi Murat Bardakçı'nın 'İstanbul'un en başarılı kütüphane müdürü' olarak nitelendirdiği Ramazan Minder Mezarlıklar Müdürlüğü’ne 'bilgisayarcı' olarak atandı

09 Kasım 2019 Cumartesi 19:48A+A-

Tarihçi Murat Bardakçı'nın 'İstanbul'un en başarılı kütüphane müdürü' olarak nitelendirdiği Ramazan Minder Mezarlıklar Müdürlüğü’ne 'bilgisayarcı' olarak atandı

İBB yönetimi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yıllardır Kütüphaneler ve Müzeler Müdürlüğü’ne bağlı Atatürk Kitaplığı Müdürü olarak görev yapan Ramazan Minder’i Mezarlıklar Müdürlüğü’ne gönderdi.

Binlerce kitabı kurtarmakla tanınan Minder, görev yaptığı Atatürk Kitaplığı’ndan alınarak Avrupa Yakası Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’ndeki bir birimde görevlendirildi.

Minder’in bu görevi kabul edip gitmesi halinde, burada ‘bilgisayarcı’ yahut bürokrasideki ismi ile ‘bilgisayar işletmeni’ olarak çalışacak.

İBB’deki bu görev değişikliğini gazeteci yazar Murat Bardakçi köşesine taşıdı.

Yapılanı ‘etik dışı’ olarak nitelendiren Bardakçı, İBB’nin bu uygulamasıyla artık liyakata önem vermediği eleştirisinde bulundu.

Yüksek bütçelere sahip olmayan makamlarda yöneticilik yapanların bile “eski yönetimin adamı” olmaları gerekçesiyle her an yerinin değiştirilebileceği endişesine kapılacağını vurgulayan Bardakçı, Minder’in önemli hizmetler yaptığını ve binlerce kitabı kaybolmaktan kurtardığını kaydetti.

Bardakçı, şu satırlara yer verdi:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesindeki Atatürk Kitaplığı’nda dün önemli ama bana göre hiçbir şekilde olmaması gereken bir görev değişikliği yapıldı ve kitaplığın İstanbul’un en başarılı kütüphanecilerinden olan Ramazan Minder görevinden alınarak Avrupa Yakası Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’ne ‘bilgisayarcı’ yahut bürokrasideki ismi ile ‘bilgisayar işletmeni’ olarak gönderildi! Atatürk Kitaplığı’nın gayet zengin kolleksiyonlarından senelerden buyana istifade edenler, Ramazan Bey’in bütün bu hizmetlerinin önemini gayet iyi bilirler. Dün görevinden alınıp Mezarlıklar Müdürlüğü’ne bilgisayarcı olarak gönderilen Ramazan Minder, artık emsali pek kalmamış olan bu halkanın son temsilcilerinden biri ve belki de son örneği idi. Dün yapılan görev değişikliği İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde artık liyakata bakılmadığını, siyasi önemi olmayan yahut iştah kabartan yüksek bütçelere sahip bulunmayan makamların yöneticilerinin bile ‘eski yönetimin adamı’ olmaları gerekçesi ile her an değiştirilebileceklerini açık şekilde gösteriyor.  Bu iş üstelik kanunlara, yönetmeliklere ve teamüllere bile ters şekilde yapılıyor, bir şube müdürü daha alt bir kadroya naklediliyor, yani kadrosu ‘Kütüphaneler ve Müzeler Şube Müdürlüğü’nde Şube Müdürü’ olan Ramazan Minder, Avrupa Yakası Mezarlıklar Şube Müdürlüğüne ‘bilgisayar işletmeni’ olarak gönderiliyor."

Kaynak: Independent Türkçe

HABERE YORUM KAT

2 Yorum