1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. DOĞU TÜRKİSTAN

  4. İmamlardan Sonra Uygurlara da Zorla Dans İşkencesi!
İmamlardan Sonra Uygurlara da Zorla Dans İşkencesi!

İmamlardan Sonra Uygurlara da Zorla Dans İşkencesi!

İşgalci Çin Doğu Türkistan’ın Kaşgar şehrinde ki meşhur İdgah cami önünde kendi atadığı sözde imamlara ve Uygur öğrencilere zorla dans ettirdi..

10 Şubat 2015 Salı 22:52A+A-

66 yıldır Komunist Çin işgali altında bulunan Doğu Türkistan’da kızıl zulüm her geçen gün katlanarak artmaya devam ediyor.

Komunist Çin İslam Ümmeti’nin içinde bulunduğu durumdan cesaret alarak 1000 yıllık islami bir geçmişe sahip Doğu Türkistan’da müslümanlara, her gün islam dininin farz kıldığı ibadetlere yasaklar ve islamın değerlerini aşağılayan zorunlu uygulamalar getiriyor.

En son olarak İşgalci Çin’in Resmi haber Ajansı Şinhua’nın 03.02.2015.tarihinde dünyaya servis ettiği haberde, Doğu Türkistan’ın Urumçi şehrinde toplanan imamların halkın önünde topluca dans etmeyi kabul ettiğini bildirmiş ve İslam aleminde büyük şaşkınlık ve üzüntüye sebeb olmuştu.

İşgalci Çin bu küstahlığına bir yenisini ekleyerek bu seferde Resmi haber Ajansı Şinhua ile 09.02.2015.tarihinde dünyaya servis ettiği haberde, Doğu Türkistan’ın Kaşgar şehrinde ki meşhur İdgah cami önünde kendi atadığı sözde imamlara ve Uygur öğrencilere zorla dans ettirdiği belirtildi

Haberde işgalci Çin’in, Çin Komünist Partisi’ne bağlı Siyasi Danışma Konseyi emrindeki yaklaşık 10 bin imamı, her gün aynı saatte tarihi İdgah Cami önünde ki büyük meydanda toplayarak namaz vakitlerinde ”Namaz Kılmaktan Dans Etmek Daha İyi ” sloganları attırarak halkın gözü önünde dans ettiği belirtildi.

uygur2.jpgHaberin devamında İşgalci Çin’in, daha önce 3 Şubat 2015‘de Doğu Türkistan’ın Urumçi şehrinde olduğu gibi bu sefer de Kaşgar'da üniversiteleri ve orta okulları tatil ederek Çinli subayların nezaretinde ki Uygur öğrencilere "Uygurlar dansçı millet, dinci millet değil ,Geleceğimiz Çin Komünist Partisi’nin elinde Allah’ın elinde değil” sloganları attırılarak zorla dans ettirildiği belirtildi.

Çin bu yaptığı küstahlığı Doğu Türkistan’lı müslümanların görmesi adına halkı zorla İdgah cami önünde topladı ve gelmeyenlere büyük para cezalarına çarptırılacağı bildirildi.

 

Kaynak: Türkistan İslam Dernegi

HABERE YORUM KAT