İmam hatip öğrencisi 4 dilde 'cuma hutbesi' okudu

İmam hatip öğrencisi 4 dilde 'cuma hutbesi' okudu

İTO Marmara Anadolu İmam Hatip Lise ve Ortaokulu’ndan mezun olan hafızlar için Ayasofya-i Kebir Camii’nde icazet merasimi gerçekleştirildi.

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Örgün eğitimle birlikte hafızlık projesini tamamlayan başarılı 184 öğrencinin icazet törenine katılan aileler töreni heyecan içinde izledi.

Ayasofya Camii'nde düzenlenen icazet töreninde Türkçe, İngilizce. Arapça ve Japonca hutbe veren İTO Marmara AİHL öğrencisi Ege Taha Karasu, Japoncayı okuduğu lisede öğrendiğini ve ilk hutbesini Tokyo Camii'nde verdiğini söyledi.


4 dilde Gazze hutbesi

Tören öncesi cuma hutbesini ortaokul öğrencisi 4 dilde okudu. Türkçe, Arapça, Japonca ve İngilizce okunan hutbenin konusu; 9 aydır saldırı altında olan Gazze idi. Okunan hutbe cemaat tarafından takdirle karşılandı.

Röportajın tamamı için: https://www.youtube.com/watch?v=fjHhg7ltDIo

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir