1. HABERLER

  2. HABER

  3. İlhan Kesici, CHP’den İstifa Etti
İlhan Kesici, CHP’den İstifa Etti

İlhan Kesici, CHP’den İstifa Etti

CHP Ankara Milletvekili Eşref Erdem’in ardından CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici de partisinden istifa etti.

29 Eylül 2010 Çarşamba 00:52A+A-

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Kesici, "Yeni yönetime yüksek başarılar diliyorum" sözleriyle başladığı konuşmasına, "CHP'den istifa ediyorum" diyerek devam etti.

Kesici, CHP'den hangi duygularla ayrıldığını şu sözlerle açıkladı: "Katılım toplantısında ifade edilen görüşlerimizin özü 'Milletimizin değerleri ile Devletimizin ilkelerini' birlikte ve saygıyla kucaklayan bir iktidar alternatifi oluşturmak idi. Ülkemizin önemli sorunlarının zaman içerisinde hafiflemesi yerine giderek arttığını ve daha da ciddi bir hal alacağını görüyorum. Yeni parti yönetimine ve siyaset anlayışına başta fikir ve temelde olmak üzere etkili bir katkı sunabileceğim bir durum bulunmadığını hissediyorum."

Kesici, merkez sağ için toparlayıcı bir lider olabileceğinin konuşulduğu bir sırada 2007 seçimleri öncesi sürpriz bir şekilde CHP'ye katılmıştı. Demokrat Parti Genel Başkanlığı'na aday olabileceği iddia edilen Kesici, "İstifamın başka bir partinin genel başkanı olmak gibi bir niyet ve düşünceyle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır" diyerek bu iddiaları reddetti. Kesici, yoluna bağımsız milletvekili olarak devam edeceğini söyledi.

İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, parti genel merkezindeki makamında ziyaret etti. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Kesici, CHP'den istifa etmeye perşembe günü karar verdiğini söyledi.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile perşembe günü görüştüğünü ve istifa kararını söylediğini belirten Kesici, ''En çok üzülen normal olarak Sayın Baykal olur herhalde. Bugün ya da yarın, olanı biteni bir sohbet tarzında değerlendiririz diye düşünüyorum'' dedi. Kesici, bir soru üzerine de görüşmede Kılıçdaroğlu'na kravat hediye ettiğini söyledi.

İstanbul Milletvekili İlhan Kesici'nin istifasıyla CHP'nin Meclis'teki milletvekili sayısı 101'e düşerken, bağımsızların sayısı ise 7'ye yükseldi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum