1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İkinci turda çanlar kimin için çalacak?
İkinci turda çanlar kimin için çalacak?

İkinci turda çanlar kimin için çalacak?

CHP, İP, HDP, Deva, GP ve Saadet Partisi’nin temsilcileri izledikleri yanlış siyasetin neticesinde yaşanacak muhtemel bir hezimetin bedelini şu veya bu şekilde ödemek durumunda kalacak.

25 Mayıs 2023 Perşembe 18:28A+A-

M. Hasip Yokuş / Haksöz Haber

Türkiye’de birinci tur seçim sonunda hiçbir aday %50’yi geçemediği için seçimler ikinci tura kaldı.  Dolayısıyla, seçimlerde en fazla oy alan Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu ile Cumhur İttifakı adayı Erdoğan arasında ikinci tur seçimler yapılacak. Seçimlerin ikinci tura kalması durumunda meclis çoğunluğunu elde eden ve/veya birinci turda en fazla oy alan adayın daha avantajlı olacağına dair yaygın bir kanaat var.

İP, YSP, Saadet, GP ve Deva Partisinin de tam destek verdiği ana muhalefet partisi adayına karşı; bunca yıpranmışlığına ve kötü ekonomik tabloya rağmen iktidar adayının favori olması, altı çizilmesi gereken önemli bir başarıdır. Hatırlayınız, Kılıçdaroğlu’nun %60 civarında oy alacağı, Erdoğan’ın iktidarı devredip etmeyeceğinin konuşulduğu bir vasattan, Erdoğan’ın seçimi kazanacağı ama aradaki muhtemel oy farkının % kaç olabileceğinin konuşulduğu bir vasata geldik.

Yazının Devamı >>>