1. HABERLER

  2. HABER

  3. İki Üniversitede Akademisyenlere Uzaklaştırma
İki Üniversitede Akademisyenlere Uzaklaştırma

İki Üniversitede Akademisyenlere Uzaklaştırma

Yayınladıkları bildiriyle hendek ve barikat siyasetine arka çıkan akademisyenler görevden uzaklaştırılmaya devam ediyor.

15 Ocak 2016 Cuma 12:41A+A-

Giresun Üniversitesi, "Barış İçinAkademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiriye imza atan öğretim üyesinin görevden uzaklaştırıldığını bildirdi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, konuya ilişkin ivedilikle soruşturma başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, "Terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonları 'katliam' olarak nitelendiren ve teröre destek amaçlı yayımlanan bildiri kapsamında üniversitemizce ivedilikle soruşturma başlatılmış ve Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği'nin 26. maddesi uyarınca görevden uzaklaştırılma kararı alınmıştır" ifadesine yer verildi.

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ'NDE SORUŞTURMA

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörlüğü tarafından "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiride imzası bulunan 4 akademisyen hakkında disiplin soruşturması açıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bildiride imzası bulunan GAÜN'de görevli araştırma görevlisi Çağrı Aslan, Yrd. Doç. Dr. Fulya Doğruel, Yrd. Doç. Dr. H. Pınar Şenoğuz ile Yrd. Doç. Dr. Rana Gürbüz hakkında Rektörlük tarafından disiplin soruşturması başlatıldı. Söz konusu akademisyenler hakkında YÖK ve savcılık tarafından da soruşturma açıldığı öğrenildi.

BOLU'DA AKADEMİSYENLERİN EVİNDE ARAMA

Bolu'da, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiride imzası bulunan Abant İzzet Baysal Üniversitesinde (AİBÜ) görevli 3 akademisyenin evinde haklarında açılan soruşturma kapsamında arama yapıldı.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığının, "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak" ile "terör örgütü propagandası yapmak" suçları kapsamında yürüttüğü soruşturma doğrultusunda, bildiriye imza atan Prof. Dr. Barış Kılıçbay, Doç. Dr. Selime Güzelsarı ile Dr. Ülkü Güney'in ikametlerinde arama yapıldı. Polis ekiplerinin yaptığı aramada, kent merkezinde ikamet eden Kılıçbay ile lojmanlarda kalan iki akademisyenin bilgisayarlarının imajlarının alındığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT