1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İki Türkiyeli Müslüman Suriye’de Şehit Düştü
İki Türkiyeli Müslüman Suriye’de Şehit Düştü

İki Türkiyeli Müslüman Suriye’de Şehit Düştü

Hama kırsalında devam eden çatışmalarda iki Türkiyeli Müslümanın Esed rejiminin bombalarına hedef olduğu ve şehit düştüğü bilgisi geldi.

13 Aralık 2017 Çarşamba 15:02A+A-

Hama’da ribat esnasında meydana gelen saldırıda 2’si Türkiyeli biri Suriyeli toplam 3 müslüman şehit düştü. Muhaliflerin safında savaşan ve Esed rejiminin bombardımanları sonucunda şehit düşen iki Türkiyeliden birinin evli olup Bursa nüfusuna kayıtlı Erol K. olduğu açıklandı. Diğer Türkiyeli Müslümanın ise İstanbul’dan olduğu açıklanarak ismi henüz açıklanmadı.

Konuyla ilgili Fetih Medya sitesine konuşan yerel kaynaklar şu açıklamada bulundu:

“Her iki kardeşimizden Allah razı olsun. Biz onlar hakkında hayırdan başka bir şey bilmiyoruz. Onlar bu topraklara zalimden dolayı istimdat eden halkı kurtarmaya geldiler. Onlar dinlerinin gereği olarak mazlum ve mustazaflara destek olmak için geldiler. Onları özlemi şehadet idi. işte bugün buna kavuştular. Onlar için artık bu dünya sayfası kapandı. Sonsuz bir hayat başladı. Yeşil kuşların kursaklarında gezecekleri cennetlerde uçmak üzere… Peygambere komşu olacakları bir son için burada mücadele veriyorlardı. Allah onlardan kabul etsin. Biz kimseyi Allah katında temize çıkarmıyoruz. Biz onların mücadeleleri ile şehid olduklarına inanıyoruz. Rabbim, bu zannımızda bizi haklı çıkar! Kardeşlerimizi bize şefaatçi eyle…

Kardeşlerimizin her üçünün de cenazesi kendileri herhangi koku ya da misk sürünmemiş olmalarına rağmen mis gibi kokuyor. Kanlarından gelen bu koku bizlere ikramdır. Bu koku Yüce Allah’ın davetinin kokusudur. Bu koku bizim kendisine çağrıldığımız şeyin kokusudur. Allah bizleri ona layık kılsın. Geçici dünyanın meta ve gururu sizi aldatmasın. Sizi Allah ile oyalayanlarla yaka yakaya gelmeden evvel, hakkın sesine kulak verin. Mazlum ve mustazaf halklara canınızla buna güç yetiremezseniz malınızla sahip çıkın.”

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

15 Yorum