1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. IKBY Şii Milislerden Rahatsız
IKBY Şii Milislerden Rahatsız

IKBY Şii Milislerden Rahatsız

IKBY İstihbarat Başkanı Masrur Barzani Irak güçleriyle birlikte IŞİD'e karşı savaşan İran destekli Şii milislerden kaygılı olduklarını söyledi.

17 Mart 2015 Salı 13:12A+A-

Barzani BBC'ye yaptığı açıklamada Şii milislerin kullanılmasının Sünnilerle gerilimi arttırarak büyük bir sorun yaratabileceğini kaydetti.

20 bin dolayında Şii milis ve 3 bin Irak Ordusu askeri Tikrit kentini IŞİD'in elinden almaya çalışıyor.

Barzani, Halk Seferberlik Milisleri adı verilen İran destekli Şii milislerin kullanılması nedeniyle Bağdat hükümetini eleştirdi.

Barzani, "Bu büyük bir sorun yaratacak. Farklı mezhepler, dinler ya da etnik gruplar arasında intikam saldırıları başlarsa bu çok zor bir sorun haline gelir" dedi.

Şii milis liderleri IŞİD militanlarının ve IŞİD'le birlikte savaşan Sünni aşiret güçlerinden intikam alınacağını söyelmişti.

Ödeme rahatsızlığı

BBC'nin Kuzey Irak'taki Muhabiri Jim Muir, Barzani'nin ayrıca Bağdat yönetiminin Şii milislere ödeme yaparken, IŞİD'e karşı savaşan Peşmerge güçlerine ve Kuzey Kürdistan'a para vermemesine kızgın olduğunu söylüyor.

Barzani, "Irak hükümeti Musul'a para veriyor, Anbar'a para veriyor. Neden müttefikleri Kürdistan'a para vermiyorlar? Neden biz gereken desteği almıyoruz" dedi.

Irak'taki merkezi yönetim, kuzeydeki Kürt bölgelerine petrol üretimindeki tartışma nedeniyle para göndermiyor.

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum