1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. İhvan'ın liderlerinden İsam Aryan, Sisi cuntasının zindanında vefat etti
İhvan'ın liderlerinden İsam Aryan, Sisi cuntasının zindanında vefat etti

İhvan'ın liderlerinden İsam Aryan, Sisi cuntasının zindanında vefat etti

​​​​​​Mısır'da Müslüman Kardeşler teşkilatının (İhvan) üst düzey isimlerinden İsam Aryan tutulduğu cezaevinde vefat etti.

13 Ağustos 2020 Perşembe 14:47A+A-

İhvan'ın üst düzey isimleri arasında olan İsam Aryan 66 yaşındaydı. 30 Ekim 2013 tarihinde tutuklanan ve yaklaşık 7 senedir cezaevinde tutulan Aryan'ın, Mısır'ın işkence ve kötü muamele ile bilinen Akrep Cezaevi'nde 'kalp krizi' sonucu vefat etti.

İsam Aryan, İhvan’ın siyasi partisi Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu. 1970 yılından bu yana İslami hareketler içerisinde yer alan ve 1974'te İhvan'a katılan Aryan, geçmişte de İhvan'ın üst düzey heyeti olan "İrşad Ofisi" üyeliği yapmıştı.

Tıp doktoru olan ve bu alanda akademik çalışmalar da yürüten Aryan, aynı zamanda İslam fıkhı konusunda akademik uzmanlığıyla tanınıyordu.

Aryan'ın 6 aydır avukatı ve ailesiyle görüşmesine izin verilmiyordu. 

İsam Aryan'ın mahkemede yaptığı son konuşmasında, cezaevlerinde ayda onlarca kişinin tedavi edilmediği için hayatını kaybettiğini, zindanda yavaş yavaş öldürüldüklerini, cezaevinde hastalık kaptığını ve biran önce hastaneye sevkedilmesini istemişti.  

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum