1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. İhvan Mısır'daki Polis Saldırısını Kınadı
İhvan Mısır'daki Polis Saldırısını Kınadı

İhvan Mısır'daki Polis Saldırısını Kınadı

İhvan, Helvan'da 8 polisin hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı.

09 Mayıs 2016 Pazartesi 16:01A+A-

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Helvan'da 8 polisin hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı.

İhvan'dan yapılan açıklamada, "8 vatan evladının yaşamın yitirdiği saldırıyı ve olayın Rabia ile Nahda meydanlarında yaşanan katliamlarla ilişkilendirilmesini şiddetle kınıyoruz." denildi.

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi de yayımladığı kınama mesajında, saldırının ülkede güvenlik ve istikrarı hedef aldığını belirterek, Arap Birliği'nin Mısır'a terörle mücadelede her türlü desteği vereceğini kaydetti.

ABD'nin Kahire Büyükelçiliği de yayımladığı açıklamada, saldırıya tepki gösterdi. Açıklamada, hayatını kaybeden polislerin yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunularak, ABD'nin terörle mücadelede Mısır'ın yanında olduğu vurgulandı.

Mısır İçişleri Bakanlığı, Helvan'da emniyet güçlerini taşıyan otobüsün hedef alınması sonucu 8 polisin öldüğünü açıklamıştı.

IŞİD'e bağlı Amak haber sitesinde yer alan haberde militanların, Kahire'nin güney kesimindeki Helvan semtinde güvenlik güçlerinin bulunduğu otobüse silahlı saldırı düzenleyerek, 8 kişiyi öldürdüğü belirtilmişti.

Öte yandan, kendisini "Halk Direnişi" olarak isimlendiren bir grup da Rabia ile Nahda meydanlarındaki katliamların üzerinden bin gün geçmesinin ardından bu saldırının düzenlendiğini ifade ederek, saldırıyı üstlenmişti.

Başta Sina Yarımadası olmak üzere Mısır'ın çeşitli bölgelerinde Kasım 2014'te IŞİD'e biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını "Sina Vilayeti" olarak değiştiren Ensar Beyt el-Makdis adlı örgüt gibi bazı silahlı gruplar, güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenliyor. 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum