1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. İhvan-ı Müslimin Teşkilatı'nın Kuruluşunun 90. Yılı Münasebetiyle
İhvan-ı Müslimin Teşkilatı'nın Kuruluşunun 90. Yılı Münasebetiyle

İhvan-ı Müslimin Teşkilatı'nın Kuruluşunun 90. Yılı Münasebetiyle

Selahaddin Çakırgil, İhvan-ı Müslimin Teşkilatının kuruluşunun 90. Ylı münasebetiyle Fatih’te düzenlenen etkinliği yorumladı:

04 Nisan 2018 Çarşamba 20:49A+A-

1 Nisan Pazar günü, Fatih-Ali Emirî Kültür Merkezi’nde ‘El’İkhwan-ul’Muslimûn’ (Müslüman Kardeşler’ teşkilatının kuruluşunun 90. yılı dolayısiyle yoğun katılımlı bir proğram vardı. Çoğu arab diyarlarından ve amma kendi yurtlarından çıkmak zorunda kaldıkları için başka yerlerde yaşamak zorunda kalan ve ekseriyeti de İstanbul’da yaşayan ve büyük ekseriyeti 40 yaşın altında, kadınlı-erkekli yüzlerce, hattâ binlerce insanla tıklım-tıklım doluydu, söz konusu merkezin büyük salonu..

Kur’an-ı Kerîm okunarak başlayan proğramda ‘İkhwan’ın lider kadrosundan oldukça yaşlı bir zatın yaptığı konuşmadan sonra, teşkilatın gençlik başkanı olan 28-30’unda genç bir ‘kardeş’in yaptığı konuşma son derece etkileyiciydi. Ondan sonra kürsüye gelen ve teşkilatın Hanımlar Kolu’nu temsil eden bir genç kızın konuşması da etkileyiciydi.

Daha sonra, 13-14 yaşlarında olan ve teşkilatın ‘çocuklar bölümü’nden bir kız çocuğunun okuduğu uzuun, kaside ve mersiye karışımı metin de aynı şekilde duygu yüklüydü.

Yazının Devamı...