1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. İhvan: “Hamas, Kahire'de Ofis Açsın!”
İhvan: “Hamas, Kahirede Ofis Açsın!”

İhvan: “Hamas, Kahire'de Ofis Açsın!”

Devrimden sonra Mısır'ın Gazze'ye ve Hamas'a yaklaşımını öven İhvan'ın siyasi parti liderinden Hamas'a çağrı.

01 Mart 2012 Perşembe 11:58A+A-

Müslüman Kardeşler Cemaati'nin siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Başkanı Dr. Muhammed Mersi, Hamas Hareketi'nin Kahire'de ofis açmasını ümit ettiğini söyledi.

Dr. Mersi, bu şekilde Mısır'ın Gazze'ye yardım ve Filistin uzlaşısını sağlama rolünün eksiksiz olacağını ifade etti.

Mısır'da yayınlanan El-Ahram gazetesine verdiği röportajda Mersi, "İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Mısır'da ofis açmasını istiyorum. Bu Filistin'in içişlerine karışmak anlamına gelmez" dedi.

Mısır'ın ümmetin ve kırklı yıllardan bu yana Filistin davasının doğal destekçisi olduğunu belirten Mersi, Filistin davasına desteğin yerine getirilmesi gereken bir görev olduğunu söyledi.

Devrimden sonra Mısır'ın Gazze'ye ve Hamas'a yaklaşımını öven Mersi, "Herkese göre, Mısır Filistin davası için yeni bir elbise giymiş gibi görünüyor. Filistin uzlaşısı Mısır topraklarında gerçekleşiyor" dedi.

Fetih ve Hamas arasında bir denge olduğuna işaret eden Mersi, Gazze Şeridi'ne sağlanan lojistik desteğin takdire şayan olduğunu belirtti.

Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Başkanı, Hamas'ın Mısır'da ofis açmasının hiçbir ülkeyi tehdit etmek veya savaş davullarını çalmak anlamına gelmeyeceğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT