1. HABERLER

  2. HABER

  3. İhtirası Olan Partimizi Böler
İhtirası Olan Partimizi Böler

İhtirası Olan Partimizi Böler

Saadet Partisi, 33 delegenin imzasını geri çekmesinin ardından olağanüstü kongreye gitmeme kararı aldı.

15 Ağustos 2010 Pazar 05:50A+A-

Ankara'dan İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelişinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Genel Başkan Numan Kurtulmuş, "Bundan sonra Saadet Partisi, kongresini vaktinde yapacaktır." dedi. Ancak yeni yönetimde Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan'a yakın isimler yer almıyor. Kurtulmuş'a "Bu durum Erbakan yanlılarının tasfiyesi anlamına mı geliyor?" sorusu da yöneltildi. "Hayır, 11 Temmuz'daki kongre tasfiye değil, takviye kongresiydi." diyen SP lideri, "11 Temmuz'dan bu yana olan olayların hepsinin üzerine sünger çektik. Bundan sonra bizim ölçümüz ortak hedefler için gayretle çalışmaktır. Hiçbir şekilde ayrım gözetmeyiz." diye konuştu.

Perşembe günü Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Necmettin Erbakan'ı ziyaret etmişti. İkili, 'siyasi birliktelik' temennisinde bulunmuştu. Gazetecilerin soruları arasında bu açıklama da vardı. Kurtulmuş, "Ben bu görüşmenin olumlu ve faydalı olduğu görüşünü taşıyorum ama görüşmenin içeriği ile ilgili bilgim olmadığı, ne konuşuldu, ne hedeflendi bilmediğim için yorum yapmam doğru değil. Zamanlamasını bazı çevreler manidar buluyor, bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum." ifadelerini kullandı. "Bundan sonra birlik mi olur yoksa ayrılık mı?'' sorusuna ise Kurtulmuş, şu karşılığı verdi: "Hayır hiçbir şey olmaz, biz yolumuza devam ederiz. İhtirası olan böler, iddiası olan bütünleştirir. Bizim senelerdir siyasette söylediğimiz söz budur."

Abdüllatif Şener: Erbakan'la hukukumuz var, süreç işliyor

Türkiye Partisi lideri Abdüllatif Şener ise Necmettin Erbakan'ın aynı partide siyaset yapma temennisine yeşil ışık yaktı. Perşembe günü Erbakan'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Abdüllatif Şener, dün bir açıklama yaparak Necmettin Erbakan'la eski hukuklarının olduğunu ve onsuz bir Milli Görüş partisinin düşünülemeyeceğini kaydetti. Şener, şöyle devam etti: "Bazı süreçler konuşmadan da işler. Bugün itibarıyla ortada somut bir adım olmasa da bu demek değil ki ortada bir şey yok. Her zaman belli bir hedef konuşulmaz. Bir şey olacaksa olur."

ZAMAN

HABERE YORUM KAT