1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. İHH’nın Suriyeli mazlumlar için temin ettiği yardım yüklü yüzlerce tır 81 ilden aynı anda yola çıkıyor
İHH’nın Suriyeli mazlumlar için temin ettiği yardım yüklü yüzlerce tır 81 ilden aynı anda yola çıkıyor

İHH’nın Suriyeli mazlumlar için temin ettiği yardım yüklü yüzlerce tır 81 ilden aynı anda yola çıkıyor

İHH’nın Suriyeli kardeşlerimiz için başlattığı kış yardım kampanyası kapsamında farklı illerde temin ettiği yüzlerce insani yardım TIR’ı 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde 81 ilden ve İstanbul’dan aynı anda hareket edecek.

09 Aralık 2021 Perşembe 17:16A+A-

Suriye’de 12 yıldır devam eden savaş sebebiyle yüz binlerce insan yardıma muhtaç halde hayatına devam ediyor. Kışın gelmesiyle kamplarda hayat koşulları gittikçe zorlaşıyor.

Çadırların ısınması, çocukların, kadınların ve yaşlıların soğuktan etkilenmemesi için İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yıl da harekete geçiyor. Suriye’de bugüne kadar milyonlarca kişiye yardım ulaştıran İHH, şimdi de “Kış Kapıda; Yalnız Bırakma” diyerek zor şartlarda kışı geçirmek zorunda kalan Suriyeliler için bir yardım kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde 81 ilden ve İstanbul’dan yüzlerce insani yardım TIR’ı mazlumlar için aynı anda hareket edecek.

İstanbul’daki programa Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, İHH Genel Sekreteri Durmuş Aydın, Ümraniye Müftüsü Muharrem Gül ve davetliler katılacak. TIR’larda gıda, giysi, yakacak gibi çeşitli yardım malzemeleri yer alacak.

Konuyla alakalı bir açıklama yapan İHH, yarın saat 10:30’da Ümraniye Hekimbaşı Spor Sosyal Tesisleri yanından yola çıkacak olan TIR’ların uğurlama törenine katılım çağrısında bulundu.

afis.jpeg

HABERE YORUM KAT