1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. İHH'dan "Doğu Türkistan’a Ses Ver!" eylemine davet
İHH'dan "Doğu Türkistan’a Ses Ver!" eylemine davet

İHH'dan "Doğu Türkistan’a Ses Ver!" eylemine davet

İHH İnsani Yardım Vakfı duyurusunda: "Çin zulmü altındaki Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin sesi olmak amacıyla düzenleyeceğimiz basın açıklamasına davetlisiniz." diyerek Çin soykırımını protestoya çağırıyor.

07 Aralık 2022 Çarşamba 22:03A+A-

HAKSÖZ HABER

Uygur bölgesinde Uygurca’nın tüm eğitim kurumlarından kaldırıldığını belirtilirken, İslam dininin eğitimi ve öğretimi de Çin Komünist Yönetimi tarafından yasaklanmış durumda.

Doğu Türkistan'da asimilasyon politikası uygulayan ve Kur’an-ı Kerim dahil dini kitapların tamamını bulundurmayı ve okumayı engelleyen Çin yönetiminin, ibadet etmek, sakal bırakmak, başörtü ve uzun etek giymeyi de yasakladığı biliniyor.

Çin hükümetinin soykırıma mazeret olarak kullandığı "Sıfır Kovid" çalışmaları neticesinde evlerine hapsedilen Doğu Türkistanlıların geçtiğimiz hafta yanarak can verdiği olaylar sonrası düzenlenen protesto gösterilerine ek olarak İHH İnsani Yardım Vakfı düzenleyeceği protesto gösterisi ile Çin'de yaşanan insanlık dışı tutumu telin edeceğini, Doğu Türkistanlılarla dayanışma içerisinde olunması gerektiğini ifade ettiği bir duyuru yayınladı.

Duyarlı insanları Cuma günü namaz sonrası Fatih Camii avlusuna davet eden İHH'nın organize ettiği dayanışma programına katılımın yüksek olması bekleniyor.

 

dogu-turkistan-ihh2.jpg

 

HABERE YORUM KAT